For store og små med utfarts- og oppdagertrang kan Innherred friste med mange spennende aktiviteter både inne og ute i høstferien:

Markens Grøde 7. oktober 2017, Inderøy

Den Gyldne Omvei arrangerer et årlig høstmarkedet «Markens Grøde» , som er deres hyllest til landbruket. Her kan du nyte kortreist mat på sitt beste men du nyter trøndersk kulturlandskap og utsikten over den vakre Trondheimsfjorden.  Forskjellige aktiviteter langs hele omveien.

Grottetur og gruvetur ved Mokk Gård i Ogndal

Bli med på en opplevelsesrik guidet tur til kalksteinsgrotter i Ogndalsfjella i høstferien. Turen inkluderer alt nødvendig utstyr, guiding og middag.

Lei kano og padle på Ogna

 

 

Enten du liker å dra på tur alene, eller har med familie og venner – kanotur er en morsom aktivitet, også når det er høstferie. Steinkjer kommuneskoger Ogndalsbruket KF har kanoer for utleie.

Hyttetur og fisketur i Skjækra

Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket har hytter som kan leies ved porten til  Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og Norges Geografiske Midtpunkt. Hyttene har god beliggenhet med tilgang på fiskevann og turområder like utenfor, perfekt for en utflukt i høstferien. Snåsa Fjellstyre har også en rekke utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring.

Kos deg i vannet – badeland

Bad og ha det artig i vann! Ta med familien til Dampsaga Bad, et nyrenovert badeanlegg for hele familien med alle fasiliteter, og i tillegg har de et treningssenter og en Spaavdeling.

Innendørs Lekeland – Lykkeland og Laserland

Barnelek på Lykkeland

Lykkeland og Laserland i Steinkjer

Dine barn vil sette pris på en tur innom Lykkeland , regionens første og eneste lekeland. Slapp av i kafeen der, mens barna blir kvitt overskuddsenergien sin på de mange lekeaparatene.

Laserland på Lykkeland er en spennende og morsom aktivitet passende for alle i alderen 8-100 år. Et spill fyllt med adrenalin og spenning. Er du klar for kamp?

Ytterøy, Levanger – Trondheimsfjordens Perle

Sykling i Ytterøy Trondheimfjrodens Perle. Foto: Steinkjerfotografen

Ytterøya rundt på to hjul. Foto: Steinkjerfotografen

Ta ferga over til Ytterøy og sykle Ytterøya rundt. Ytterøy er kjent som Trondheimfjordens perle og har en rik historie. Her er forslag til andre sykkelturer på Innherred.

Klatring i Klatrevegg

Den nye klatreveggen i Steinkjerhallen åpnet i sommer og er godt egnet for klatrere på ulike nivå. I tillegg har de et buldrerom som er fint å øve seg i.

Vandretur til Norges Geografiske Midtpunkt

Fin dagstur i fjellet, hvor du kan nyte naturens stillhet og samtidig få ny energi til kropp og sjel. Turen starter på parkeringsplassen ved Lustadvatnet i Ogndal i Steinkjer. Herfra kan du gå på svillelagt og merket sti inn til Midtpunktet. Høstferien er en av de siste mulighetene for å gå til Midtpunktet til fots, snart blir det tid for å ta fram skiene.

Den Gyldne Omvei på Inderøy

Inderøy- Foto Steinar Johansen

Den Gyldne Omvei. Foto: Steinar Johansen

Liker du gårdsmat, kunst og naturopplevelser? Da bør du legge turen til Den Gyldne Omvei på Inderøy. Kanskje tar du deg en sykkeltur?

 

Sykkeltur – lei en sykkel på turistkontoret

Visit Innherred leier ut sykler fra turistkontoret på Steinkjer. Inkludert i prisen får du hjelm, pumpe og refleksvest. Vesker, sykkelvogn og transport av sykkel kan bookes i tillegg.

Grilling og skjellsanking i fjæra

På Innherred finnes det mange flotte badeplasser hvor man kan sanke skjell og tenne bål.

Overnatting utenom det vanlige

Vil du at overnatting skal være mer enn en seng å sove i? Det er flere steder på Innherred som tilbyr overnatting utenom det vanlige. Kun en time fra Trondheim ligger unike overnattingssteder som perler på en snor.

 

Kjøp kart i webshoppen og/eller kom innom turistkontoret på Steinkjer for turforslag og veiledning.

«Hva skjer» på Innherred?
Sjekk ut arrangementskalenderen for arrangement på Innherred.

Kontakt Visit Innherred, Turistkontoret for Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa:
Tel: 74 40 17 16
Epost: post@visitinnherred.com