Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Er familien spredt over hele landet eller i ulike land er det viktig å holde kontakten. Da er det perfekt å planlegge en familieferie sammen.

Å tilbringe tid sammen flere generasjoner er noe vi sjelden har tid til i hverdagen, tida løper fra oss i en hektisk hverdag. Derfor er det perfekt å planlegge en ferie hvor besteforeldre, barn og barnebarn skaper gode minner sammen. En ferie hvor barn kan være barn, men hvor de voksne også har tid til å være voksne.

Foto: Wil Lee-Wright

Foto: Wil Lee-Wright

På Innherred er mulighetene mange, enten dere liker fjorden eller fjellet, enkel standard eller mer luksuriøse omgivelser. Er dere glade i god mat kan dere bestille maten hjem eller ta turen til en av Innherreds gode restauranter – det er dere som bestemmer!

Fjell- og bondegårdsferie

Nyt familieferie med hele storfamilien. Bruk tida på fjellturer, bålkos, fiske, padling og aktiviteter sammen. Tilbered maten ute og nyt lunsjen i solveggen. Kanskje kan bestemor og bestefar lære barnebarna å grille selvfiska fisk?

Hårskallen i Levanger - Familieferie

Ved foten av Hårskallen i Levanger, et av Innherreds flotteste toppturmål, ligger Skallstuggu. Terrenget rundt Skallstuggu byr på sykkel- og fotturer, og vinterstid er det oppkjørte skiløyper og akebakker. Rett nedenfor Skallstuggu er det muligheter for å padle og fiske. Frister det med guidet tur i fjellet stiller vertskapet opp både til fots, på ski og med sykkel – perfekt for familieferie

Det er rikelig med grusveger som både små- og store kan sykle langs. I tillegg finner dere Roknesvollen 4H-seter som er åpen i sommermånedene med dyr og aktiviteter for barna kun en liten sykkel- og gåtur unna. Uteområdet er tilrettelagt med klatrestativ og bålplasser. Skallstuggu har 39 sengeplasser.
Les mer om Skallstuggu

Mokk gård, Overnatting i Ogndal, Steinkjer

Mokk Gård i Ogndal, Steinkjer, Innherred i Trøndelag

Den gamle erværdige storgården Mokk Gård, er fortsatt i drift der den troner majestetisk under Gruvefjellet i Ogndal, Steinkjer. Mokk Gård byr på overnatting med fullpensjon eller selvhushold. Kanskje det frister med en felles festmiddag med kaffe i den flotte peisestua? Det er fantastiske turmuligheter ved Mokk Gård. Rett fra tunet kan du vandre langs merka ruter inn mot Blåfjella- Skjækerfjella Nasjonalpark og Norges Geografiske Midtpunkt. Bor det en liten eventyrer i deg må du hive deg med på guidet grottevandring – en fantastisk opplevelse for hele familien!
Les mer om Mokk Gård

Omgitt av fantastisk natur i Snåsafjella, ikke langt fra innfallsporten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark ligger Ismenningen Lodge. Ismenningen er en luksuriøs fjellhytte med overnatting til totalt 32 sengeplasser og to romslige stuer. Det er gode muligheter for aktiviteter som padling, fiske, sykkel- og fotturer langs merka stier. Sommerstid er det flere åpne setre i området – perfekt for barna! Ønsker dere å slippe å lage maten selv er det muligheter for å leie inn kokk.
Les mer om Ismenningen Lodge

Familieferie langs DEN Gyldne omVEI

Den Gyldne Omvei er kjent for sitt vakre landskap og mange tilbud innen gårdsmat, opplevelser og kunst. Her kan dere sykle, padle, fiske, gå på tur, leke i fjæra, bade, fotografere og nyte deilig mat sammen som familie. Familieferie med tid sammen.

Mosvik, Foto: Lena Johnsen

Mosvik, Foto: Lena Johnsen

Det er muligheter for å dele seg opp og bruke tid på opplevelser man lenge har drømt om, for så å møtes til felles lunsj eller middag. Kanskje har du lenge drømt om å besøke kuntneren i verkstedet, eller diskutere surdeig og gamle kornslag Liv Elin på Gulburet eller smake deilige oster og is på Gangstad?

I Muustrøparken kan dere rusle og nyte både blomster og Nils Aas sine skulpturer, mens barna kan løper og leke mellom træne. Legg inn et besøk i Straumen sentrum og en enkel matbit før dere tar kveld.

Ystgård Gartneri - Foto Lena Johnsen

Ystgård Gartneri – Foto Lena Johnsen

Natta tilbringer dere i sykkelavstand fra Sentrum, på Husfrua Gårdshotell eller Strømnes. To gamle hus med helt ulik, og unik historie. Felles er det gode vertskapet og fantastiske beliggenheten, hver på sin måte!

I Petter Nordthugs hjembygd, Mosvik, kan dere nyte sjøen og sola på Mosvik Brygge. Her kan barna bade, hoppe fra bryggekanten og svømme mens de voksne nyter noe godt i glasset i solveggen.

Husfrua Gårdshotell
Strømnes
Den Gyldne Omvei
Mosvik Brygge