Fiske er en familievennlig aktivitet for hele familien, barn og voksne!

Tur og friluftsliv på Innherred

Innherred har en rik og variert natur med store kontraster - fra store fjellområder til små viker og bukter langs fjorden. Utforsk naturen til fots eller med sykkel med eller uten fiskestang. Velkommen!  

sykkelferie, sykkeltur på Innherred, Trøndelag, Levanger, Verdal, Steinkjer, Inderøy

Sykkelpakker

Vi har satt sammen det beste Innherred har å by på i pakker med og uten overnatting. Ta toget fra Tondheim og sykle dagstur langs Den Gyldne Omvei eller bruk tre dager på sykkelen og opplev mat og historie.

Skjækra Nordenden av Storskjækra -Olgeir Haug

Opplevelser i Skjækra

Skjækra er et fjellområde i Steinkjer, Snåsa og Verdal. Deler av området ligger i Blåfjella - Skjækerfjella nasjonalpark og det er et eldorado for den som er glad i å vandre, gå på ski, fiske og det enkle friluftslivet.

Grottetur på Mokk Gård

Arrangementskalender

Hver uke, hele året skjer det spennende ting på Innherred - festivaler, markeder, utstillinger med mer. Velkommen!

Skjækra, Mokk - Gruve

Vandring og sykling

Med en natur preget av bølgende kulturlandskap ved sjøen og store fjellområder og Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark. Ta bena fatt eller lei sykkel på turistkontoret.

Stiklestad: barn som leker viktinger, Stiklestadsommer

Innherred Guide

Ny guide til Innherred fyllt med spennende opplevelser. Gårdsmat, natur- og kulturopplevlser, Stiklestad, Falstad og Den gyldne omvei.

Skjækra Nordenden av Storskjækra -Olgeir Haug

Hytter i fjellet på Innherred

I skjækra og Snåsa er det flere flotte utleiehytter som eies av Fjellstyret og Steinkjer kommuneskoger. De er fullt utstyrt og ligger vakkert til.

Snåsavatnet rundt

Snåsavatnet er Norges 6. største innsjø. Opplev alt som tilbys rundt vatnet - fra bil, sykkelsetet eller i kano vatnet.

Skiføre på Henningvola Steinkjer, Innherred

Skiløyper på Innherred

Det er mange flotte skiløyper på Innherred. Her har vi samlet en liten oversikt over hvor dere finner løypeinformasjon og laget et lite kart som viser parkeringsplassene. God tur!

Foto og fugletårn Ørin Verdal, fugletitting, bird watching

Fugletitting

Innherred og området rundt Trondheimsfjorden er et eldorado for fuglekikkere fra hele verden. Kort avstand til Værnes og lett tilgjenge utsikts- og fototårn gjør området godt tilrettelagt.

Inderøy, Innherred, Den Gyldne Omvei

Opplev Inderøy

Ta deg en avstikker fra E6 og opplev den Gyldne Omvei og alt det andre vakre Inderøy har å by på. Smak lokal mat, sov godt og se lokal kunst.

Holsingseteren, seteropplevelser, seter, åpen seter Snåsa

Opplev Snåsa

Opplev det Snåsa har å tilby. Nærhet til fjellet og den sørsamiske kulturen gjør Snåsa verdt et besøk.

Blomsterflor ved Brygga i Steinkjer ved Ogna/Steinkjerelva

Opplev Steinkjer

Steinkjer er en by med en spesiell historie. Vi tar deg gjerne med på byvandring eller gir deg tips og råd på veien - velkommen!

Karl Johans vei - Verdalsbilder

Karl Johans Veg

Den gamle ferdselsåren mellom Sverige og Norge i Verdal er restaurert og brukes i dag av pilegrimmer, syklister og vandrere.

Innherred Turistkontor, Verdal, Levanger, Inderøy og Steinkjer - Foto Olav Breen

Guiding

Er dere en gruppe som ønsker guidet tur langs Den Gyldne Omvei, byvandring eller guidet busstur eller kanskje et helt eget opplegg en hel dag? Vi har erfarne guider!

Isfiske, Steinkjer Kommuneskoger

Isfiske på Innherred

Isfiske er en morsom aktivitet om vinteren uansett om man drar på tur alene eller sammen med familie og venner. Innherred har mange flotte vann å fiske i.

Golf i historiske omgivelser

Stiklestad Golfklubbs bane i Verdal er en meget naturskjønn 18-hulls skog- og parkbane beliggende på en halvøy i Trondheimsfjorden.

Trugetur hos Mokk Gård, vinteropplevelser, Steinkjer, Innherred

Trugetur hos Mokk Gård

Bli med på en guidet trugetur i det flotte turterrenget rundt Mokk Gård. Truger er enkelt å gå på, og gir deg opplevelser utenom det vanlige.

Fiske i Steinkjer, Steinkjer Kommuneskoger,

Fiske på Innherred

Innherred har mye å by på når det gjelder fiske. Du kan fiske i Trondheimsfjorden fra land eller fra båt. Eller du kan fiske i de mange og fiskerike vannene i Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer eller Snåsa.

Sporbryter - hundekjøring i Skjækra, steinkjer, snåsa, Nord-Trøndelag, Trondheim, Værnes

Actionfylte aktiviteter på Innherred

Søker du organiserte aktiviteter med fart og spenning, aktiviteter hvor du må utfordre seg selv og være ute i naturen. Bli med på gruve- og grottetur, kjør gokart eller hundeslede, klatre, buldre, bade eller gå på truger når mørket har senket seg. Du bestemmer.

Berg Gård, Foto: Magnar Kirkenes

Topp 20 på Innherred

Det er mye spennende aktiviteter og opplevelser å velge mellom på Innherred. Vi har samlet 20 spennende aktiviteter for hele familien.

Norges geografiske midtpunkt

Turforslag på Innherred

Enten du er erfaren fjellvandrer eller nybegynner, så finner du en sti og et område du liker på Innherred.

Grottetur på Mokk Gård

Opplevelser på Mokk Gård

Grotte og gruvetur, fiske, tur i fjellet, kanopadling, god mat og overnatting på fjellgård, alt dette kan du oppleve på Mokk gård i Steinkjer.

Skjæker Trekanten

Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner - vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser.

Kanotur i Ogna

Kanotur fra Hyllbrua til Støa i Ogndal. Rolig elv som byr på flott natur og passer for familie og venner på tur. Ta med litt niste og slå leir ved elvebredden underveis på en av de tilrettelagte rasteplassene.

Rinnleiret badestrand Levanger.Foto: Marit Sandstad, Levanger kommune

Badestrender på Innherred

Med sin lange kyst og mange bukter og viker har Innherred flere nydelige badeplasser. Her finner du informasjon om tre utvalgte strender.

Sykkelturer på Innherred

Å nyte naturen fra sykkelsetet er noe helt eget. Velg blandt en av våre mange sykkelturfroslag eller book pakke med overnatting, mat og rutebeskrivelse.

Stiklestad: barn leker vikinger

Lek som vikingene på Stiklestad

De er overalt på Stiklestad, og dukker opp når når du minst venter det. Følg i budbringerne Trym og Tuva sine fotspor og la dem vise deg spennende ting på Stiklestad.

sykkeltur med familien på Innherred

Ytterøya rundt på sykkel

Ytterøya er kjent som Trondheimsfjordens perle og har en rik historie. Lei sykkel på turistkontoret og start turen med ferga fra Levanger sentrum.

Vandreruter og turstier langs fjorden - Strand i nærheten av Vangshylla, Inderøy

Sykkeltur i Straumen

Flott liten sykkeltur i Straumen og omlandet som virkelig byr på det beste av Trøndersk kulturlandskap.

Fjelltur i Skjækra

Flott heldagstur som kan kombineres med en avstikker inn til Norges Midtpunkt, men som også kan/bør gås som en todagers tur med overnatting på utleiehytta Lågvassbu.

Utsikt fra fjelltur i Skjækra

Vandring på Innherred

Å vandre på Innherred byr på naturopplevelser for alle. Enten du er gammel eller ung har Innherred en tur som passer deg og dine ønsker! Trimtur, fjelltur eller kanskje en sykkeltur?

Utsikt fra Øyna over Inderøy, Gyldne omvei

Opplev Innherred i sommer

På rekke og rad ligger kommunene Levanger, Verdal, Inderøy og Steinkjer langs Trondheimsfjorden, ca. 1 time nord for Trondheim lufthavn Værnes. Falstadsenteret, Stiklestadsommer, Den Gyldne Omvei og Norges Midtpunkt er noen av det du kan oppleve her.

Julebord på Innherred

Lurer dere på hvor dere skal legge årets julebord? På Innherred kan dere kan være i et omgjort drivhus, ha julebordet på taket av Inderøy eller på et hotell. Julebordene kjennetegnes med julestemning, lokal mat og drikke og godt vertskap.

Ta en avstikker fra Kystriksveien til Vega og videre til Tjøtta og Sandnessjøen

Kystriksveien starter i Steinkjer

Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø er av mange kalt verdens vakreste turistveg. Ta det som en sykkeltur eller bruk bilen. Turen starter uansett i Steinkjer!

Ytterøya - utsikt mot Forberg

Fergeruter

Fergeruter for Flakk - Rørvik og Ytterøyferga finner du på denne siden.

Høstferie på Innherred. Levanger, verdal, Inderøy og Steinkjer

10 ting å gjøre i høstferien

Høstferien er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje på hva du skal finne på? Fortvil ikke, vi har samlet en oversikt over hva dere kan gjøre på Innherred!

Høstferie på Innherred. Levanger, verdal, Inderøy og Steinkjer

Høst på Innherred

Innherred har mye å tilbyd også på høsten. Enten du trives best utendørs eller du liker deg inne når høsten kommer vil du finne noe som passer nettopp deg!

Villmarksbygda Ogndal

Øst for Steinkjer ligger bygda Ogndal med sine store skog- og fjellområder. Padle kano på Ogna, sykle på grusvegene, vandre i fjellet eller bare speid etter elgen - valget er ditt!

Holsingseteren, seteropplevelser, seter, åpen seter Snåsa

Seteropplevelser

Dra til seters og bli lykkelig! Smak på hjemmekinna smør og nykokt rømmegrøt og la ungene herje. Det er sommer og setertid!

Norges Geografiske Midtpunkt

Norges Midtpunkt

Vi skreddersyr dine opplevelser! Grottevandring, turer inn til Norges geografiske midtpunkt, kanopadling, selskapslokaler, kursopplegg, teambuliding og seteropplevelser med humor.

Pilegrimsvandring langs S:t Olavsleden i Verdal - Stiklestad og Levanger - Munkeby.

Pilegrimsvandring

Bli med å gå i pilegrimenes spor langs S:t Olavsleden fra Munkeby Herberge til Stiklestad. Hør historier som strekker seg 1000 år tilbake i tid. Lær om Olav den Hellige og klosteret som lå i ferdselsåren, mellom Jämtland og Levanger.

Trekanten i Skjækra vinterstid - Vinter i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Isfiske i Skjækra

Ved porten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark kan du boltre deg i vakker natur. Alene eller med familie og venner - isfiske er en morsom aktivitet vinterstid