Julehandel i Levanger

Kommer du kjørende med bil sørfra til Levanger er første stopp på turen Kortmans Lysfabrikk. Fra 1.november til 23.desember pyntes hele låven til jul med juletre og nisser, og det spilles julemusikk. Fabrikkutsalget bugner av lys og de et stort utvalg av lysfat, tilbehør og gaveartikler. Du kan også sette deg ned å nyte atmosfæren med julegløgg og pepperkjeks eller ta et måltid i deres diner Pick-up Café. Her kommer du garantert i god julestemning.

Martna og byvandring

Førjulsmartnan på torget i Levanger sentrum holdes i 2017 23. – 25. november. Benytt sjansen til mye førjuslkos og muligheten til å kjøpe mange fine julegaver.

Trehusbyen Levanger er vakker på vinteren og her kan du sette fra deg bilen og gå rundt i byen. Hva med å kombinere juleshoppingen med en QR-guidet byvandring?

Ønsker du litt kulturelt påfyll kan du ta turen til Levanger Museum med en av fylkets største fotosamlinger. De har blant annet en samling som skildrer møtet mellom samisk og norsk kultur på slutten av 1800-tallet.
Besøk Galleri Fenka, et privat galleri over tre etasjer og 400kvm. Huset er et tidligere fengsel og galleriet fengsler fortsatt. Her kan du handle flotte og unike julegaver.

Mat i julebyen Levanger

Juleshopping kan øke matlysten og på Backlund Restaurant, Grobian Grillhus og Mintage kan du innta et bedre måltid. På Kortmans Pick up café i Vuddudalen serverer de ekte amerikanske hamburgere!

Munkebyost

Før du setter kursen hjem anbefales en avstikker mot Munkeby og til Munkeby Mariakloster. Munkene her driver med osteproduksjon og Munkebyosten blir omtalt som en av Norges beste oster. De har et selvbetjent utsalg som er åpent fra kl. 09.00 til 19.00. Absolutt verdt å ha på ostefatet til jul. På vei til klosteret, finner du også Munkeby Herberge som har åpen kafe hver torsdag (17-20) og lørdag (12 – 17).

88 butikker under samme tak

Ønsker du å handle mer kan et stopp på Magneten Kjøpesenter på vei hjem anbefales. Magneten ligger ved E6 og har 88 butikker. Her er finner du julegaver til hele familien.

Fruktdrikker og ferske egg

Fyll opp med nydelig fruktdrikker til jul – ta en tur innom Mikkelhaug gård på Alstadhaug. Mikkelhaug er er Norges nordligste epleprodusent og produserer deilig økologisk eple – og fruktjus. Du kan kjøpe Mikkelhaugs drikke i deres selvbetjente gårdsbutikk – åpent alle dager fra 8 – 22. I deres gårdsbutikk kan det jo også passe å kjøpe inn egg til frokostbordet.

Overnatting

Trenger du overnatting mens du er i Levanger, kan vi anbefale Thon Hotel Backlund og Munkeby Herberge.

Vi ønsker deg velkommen til en stemningsfull førjulstid i Levanger.