Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Marsimartnan 2018 holdes 28. februar – 3. mars.

Historisk vintermarked i Trehusbyen Levanger

Marsimartnan er regionens fremste kulturmartna med fokus på «ekte vare» i alle ledd – både når det gjelder handel, kultur og folkefest.

Guidet martnastur

Bli med vår dyktige guide og opplev den historiske Marsimartnan, Trehusbyen Levanger og den magiske Fakkelnatta – og god, lokal mat!
Guidet tur for individuelle reisende
For grupper

Marsimartnan 2016.Marsimartna.Fra martnasområdet og boder.

Foto: Harald Sæterøy

Torget forvandles

Levanger forvandles til en livlig markedsplass og et sosialt møtested. På Torvområdet håper vi du vil oppleve  «en landsby i byen» – med trivelige treboder der du kan akkedere med bodholderne, og kanskje gjøre en god handel.»

Kulturarrangementer

Flere spennende kulturarrangement gjennom hele martnan; Historisk martnaskåseri, Konserter, Karneval, trylleshow, vinylkafe og skoletime fra gamledager for å nevne noe – se fullt program.

Jamter - svenske forbønder i marsimartnan

Tur med hest og kjerre

Hesten Trygg kommer i år også. Det vil bli mulighet for gratis hesteskyss for store og små i Trehusbyen Levanger

Fakkelnatta

Fakkelnatta på fredagskvelden (i år 2.3) er et desidert høydepunkt med historiske tablå. Hele bysentrum slukkes og byen settes i en magisk stemning.

Marsimartnan - Fakkelnatta

Fakkelnatta – foto: Harald Sæterhaug

Beliggenhet

Levanger ligger en time fra Trondheim og en halv time fra Trondheim Lufthavn Værnes. Midt i hjertet av fagre Innherred, er Levanger et sentrum for handel og kultur, tradisjon og historie. Levanger sentrum har vakker trehusbebyggelse og grønne lunger med nærhet til sjøen, brygger og ferje til Ytterøy.

Historisk bakgrunn

Marsimartnan, knyttet til Mattisdag (24. februar), kan spores tilbake til Vikingtida.
Rundt år 1750 var mer enn 1500 svenske forbønder med hester på martnan og handlet med fiskere, fiskebønder og andre handlende.

Den moderne marsimartnan

Marsimartna boder, Levanger

I mars 1991 oppsto den moderne marsimartnan etter 50 års dvale, delvis med nytt innhold, men med solid kulturhistorisk forankring.