Center map
Traffic
Bicycling
Transit
Kunst, kultur og museum

Stiklestad Nasjonale Kultursenter
Slaget på Stiklestad i 1030 er kjent som den begivenheten som i størst grad har formet Norge. På Stiklestad fortelles og oppleves landets viktigste historie hver dag. Om sommeren er det Stiklestadsommer med daglige aktiviteter for store og små og her spilles det kjente «Spelet om Heilag Olav». Åpent for besøkende hele året.
Se kart, bilder og åpningstider for Stiklestad nasjonale kultursenter

De Værdalske Befestninger
De Værdalske Befestninger er et av våre mest spektakulere forsvarsanlegg. Via ei festningsløype kan du oppleve fantastisk natur og spennende forsvarshistorie. Festningen er åpen for publikum de fleste søndager i perioden 1. juni til 1. oktober.
Opplev unik forsvarshistorie – se kart og veibeskrivelse

Hallemsmarka
I Hallemsmarka ligger det en enestående samling av fortidsminner fra eldre og yngre jernalder. Mest synlig er 8 gravhauger, hvorav 3 stk er svært store. Denne samlingen av storhauger forteller om en maktkonsentrasjon utenom det vanlige i Norge.
Se veibeskrivelse, kart og bilder fra Hallemsmarka

Aktiviteter, tur og friluftsliv

Fugletitting
Ute på Tronestangen i Indre Trondheimsfjorden er det bygd et nettverk av fugletårn og fotoskjul. Fugletårnene er bygd i nærheten av kjente fuglebiotoper med stort arts mangfold. Her får du en god mulighet til å komme nært innpå noen av de 204 ulike fuglartene som er observert her.

Stiklestad Golfklubb
Stiklestad Golfklubb er en 18-hullsgolf bane og ligger i naturskjønneomgivelser, på en halvøy i Trondheimsfjorden. I 2009 gikk banen seirende ut av konkurransen om Norges beste golfhull. Vi har nytt klubbhus med gode fasiliteter og servering.
Kombiner golf med overnatting på Stiklestad

Karl Johans veg
Karl Johans veg – ferdselsvegen mellom Sverige og Norge gjennom Verdalen har i lang tid vært en viktig forbindelseslinje. Det var den svensk-norske kongen som fikk bygd kjøreveg her, som sto ferdig i 1835. I dag er dette en godt bevart strekning, og ble i 2009 fredet, som en av 40 stk i Norge.
Sykle, vandre eller opplev naturen som pilegrim langs Karl Johans veg

Pilegrimsvandring mellom Stiklestad og Munkeby i Levanger
Bli med å gå i pilegrimenes spor langs St. Olavsleden fra Munkeby Herberge til Stiklestad. Hør historier som strekker seg 1000 år tilbake i tid. Lær om Olav den Hellige og klosteret som lå i ferdselsåren, mellom Jämtland og Levanger.
Vandre i pilegrimenes fotspor alene eller i gruppe eller med guide

Restauranter og spisesteder

Ørens Meieri
Ørens Meieri i sentrum er et spennende spisested for deg som liker hjemmelaget mat med solide røtter. Maten er laget med kjærlighet og vi har butikk med salg av lokalmat og ferske brød. Lokalene er stilfulle og her kan du spise en god lunsj, middag eller ta en øl på kvelden.
Nyt lunsj eller middag i rustikke omgivelser, eller bare kjøp noen lokale spesialiteter

Skalden
Restaurant Skalden ligger på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Her kan du få kjøpt alt fra en kopp kaffe og kaker til middag og småretter med godt drikke. Vi serverer blant annet en spennende brasserimeny og “dagens”. Ta turen innom og besøk oss.
Nyt en bedre lunsj eller middag, eller bare slapp av med en kopp kaffe

Hoteller

Verdal Hotell
Verdal Hotell er et familiedrevet hotell midt i Verdal sentrum, like ved togstasjonen. I over 60 år har vi skapt hygge og trivsel oss våre gjester. Vi serverer god og hjemmelaget mat i vår restaurant eller kafeteria og i gatene utenfor finner du små og spennende nisjebutikker.
Kjør til døra og slapp av i koselige omgivelser midt i Verdal sentrum

Stiklestad Hotell
Stiklestad Hotell er tilknyttet Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Her kan du trekke deg tilbake i rom som er romslige og moderne utformet, etter flotte opplevelser på Stiklestad eller andre steder i Verdal. Er du sulten kan du spise et godt måltid på Restaurant skalden.
Overnatt i historiske omgivelser på flotte Stiklestad hotell