Her har vi laget en oversikt over skiløyper rundt Snåsavatnet:

Midterfjellet i Følling og Kvam

Midterfjellet er et flott skiområde, ikke langt fra E6 nord for Steinkjer. Løypa går på fjellet og det er korte og lange rundløyper.
På Midterfjellet finnes parkeringsplass og Skihytte. Den ligger i tilknytning til Følling Skistadion. Fra parkeringsplassen og østover går skiløypa i lett terreng innover mot Isbolen (4 km). Ved foten av Isbolen er turkassen med Føllingboka. Derfra går den i litt mer utfordrende terreng til Guin og Kvam Skistadion (13 km). Her er lysløype på 2,7 km.
Det er ikke oppkjørte løyper til toppen av Isbolen, men det er verdt å gå opp for å se utsikten over bygdene Følling, Kvam og Stod samt Snåsavatnet.

Veibeskrivelse: Følg E6 fra Steinkjer til skiltet Midterfjellet 4 kilometer nord for Asphaugen (krysset RV17/E6). Følg veien opp på fjellet. Parkering på venstre hånd. Oppdatert løypeinformasjon på skisporet.no og på Facebook

Steinkjer skistadion / Byafjellet

I Steinkjer har de i flere år jobbet med å oppgradere skianlegget på Byafjellet. Her er det både langrennsløper, skiskyterannlegg, hoppbakker og snøanlegg. Skistua og Svarttjønnbua er utgangspunktet for turløyper på Byafjellet. Her blir et løypenett på 50 kilometer preparert og det er en lysløype her. NM har blitt arrangert her både i 1979, 1987, 2001 og 2011.
Oppdatert løypeinformasjon på skisporet.no

Snåsa:

facebooksiden Skispor i Snåsa legges det ut hvor og når lypemaskinen kjører. Det er flere løyper i kommunen som blir kjørt opp. Sentrum – Agle, lysløya på Agle, Bomoseterløypa og bygdaløypa.  Det avhenger av snøforholdene når de ulike løypene er kjørt opp.

Heia

10 minutter fra nordenden på Snåsavantet ligger Heia. Heia Gjestegård i Grong ligger 218 meter over havet, rett ved E6. De har et stabilt innlands-klima og normalt har de skiføre fra desember til april. Mil på mil med preparerte løyper. Gå til Kvernsjøhytta eller Snøhytta. Flotte turmål. 7 og 9 km en vei til hyttene og de kan du leie hvis du ønsker.