Stiklestadsommer

Stikletstadsommer ønsker velkommen til opplevelser for hele familien, hver dag fra24.juni -13.aug 2018. På middelaldergården Stiklastadir kan man ta steget 1000 år tilbake i tid med aktiviteter både ute og inne sammen med dyktige formidlere.

Stiklestad: barn leker vikinger

Stiklestad

Dagsprogram:

11-16 Alle aktiviteter på Stiklastadir er åpne
11.00 Kafé Molåna anno 1898
12-17 Omvisning på Stiklestad hver hele time. Oppmøte resepsjonen i kulturhuset
12.00 Rig-Sturla. Sted: Stiklastadir
12.30 Leikeslaget Sted: Stiklastadir
13.00 Arvesølvet. Oppmøte ved billettbod
14.00 Omvisning for barn. Oppmøte resepsjonen i kulturhuset
14.30 Leikeslaget Sted: Stiklastadir
15.00 Arvesølvet. Oppmøte ved billettbod

Stiklestad kirke vil være åpen 11.juni – 13. august kl. 11-18

Dagsbillett gir:
Inngang på Stiklestadir, folkemuseet, teater og fortellinger,
omvisning og utstillinger
Familie 450,-
Voksen 180,-
Barn 90,-
Stiklestadkort – Gratis inngang

Online booking

Arvesølvet Stiklestad

NYHET – Arvesølvet

På folkemuseet er det nytt sommertilbud for hele familien. Tre tun blir levendegjort som 1898, 1942 og 1959. Her fortelles spennende hverdagshistorier med liv, latter og alvor. Tunene kan besøkes også før og etter vandringene som er fast kl. 13.00 og 15.00. Da møter du familiene som bor der. De holder på med ulike aktiviteter gjennom sommeren.

Spelet om Heilag Olav, Stiklestad. Foto: LA Holme

 

Spelet om heilage Olav

Opplev «Spelet om Heilag Olav» – Stiklestadspelet, Nordens største og Norges eldste friluftsteater. Spelet fremføres årlig under festivalen «Olsokdagene på Stiklestad» i slutten av juli. Under Olsokdagene på Stiklestad syder det av liv og du kan oppleve konserter, teaterforestillinger, foredrag, omvisninger, utflukter og aktiviteter for hele familien. I tillegg kan du besøke vårt middealdermarked hvor du kan oppleve middelaldermusikk, gjøgling og teater. I telt og boder sitter gode handverkere fra hele landet i tidsriktige klær og demonstrerer sine ferdigheter. Daglig vil det være aktiviteter for store og små.

Online booking

Stiklestad; Hallgjerd og Illuge Foto: Janne Amalie Svit

Slaget på Stiklestad

Slaget på Stiklestad i 1030 er kjent som den begivenheten som i størst grad har formet Norge. På Stiklestad fortelles og oppleves landets viktigste historie hver dag.

I slaget falt den kristne vikingekongen Olav Haraldsson i kampen mot lokale høvdinger og fikk senere helgennavnet St. Olav. Slaget er også regnet som den viktigste hendelsen i forbindelse med konsolideringen av rikskongedømme og kristendommens definitive gjennombrudd i Norge.

Stiklestad Hotell

Om Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Stiklestad Nasjonale Kultursenter har spesielt ansvaret for formidlingen av kunnskapen om Olav Haraldson, om Slaget på Stiklestad i 1030 og samfunnsutvikling som kan knyttes til Olav den Hellige.

Her finnes også et helårsåpent kulturhus med utstillinger, musemsbutikk, restaurant/kafé og kurs/konferansefasiliteter. I samme bygning finner du også Stiklestad Hotell. På området kan du vandre og besøke Stiklestad kirke fra 1180, amfiscene, katolsk kapell og folkemuseum med 30 antikvariske bygninger fra 1600 -1800 tallet.