Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Ta en Topptur på Innherred!

Topptur kan være være både kort og lang, vi har satt sammen en oversikt over flere toppturforslag på Innherred i Trøndelag. klikk på bilde eller overskrift for å komme til kart og turbeskrivelse på ut.no

Kjøp turkartene du trenger i webshoppen vår

Hårskallen i Levanger Hårskallen
Gradering: Middels – Lengde: 1,6 km
Flott tur i skikkelig fjellterrreng. Bratt, men lettgått og tydelig sti til toppen hele veien fra Skallstuggu. Supert turterreng videre innover i fjellet når man har kommet til toppen. Fantastisk utsikt!
Oftenåsen - Steinkjer Oftenåsen
Gradering: Middels – Lengde: Rundtur: 4,6 km
Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og verdens største hagestol. Utsikten fra toppen er fantastisk!

Foto: Steinkjerfotografen - Bokkhaugen - Bukkhaugen i Levanger. Foto: Steinkjerfotografen

Foto: Steinkjerfotografen

Bokkhaugen
Gradering: Enkel – Lengde: 4 km tur/retur
Innherreds flotteste utsikt får du på toppen av Bokkhaugen i Levanger. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barnevogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen
Olstoln topptur inderøy Olstoln
Gradering: Middels – Lengde: 5,2 km
Utsikten fra Olstolen er fantastisk – man ser utover store deler av fjorden og omland. Turen går langs en fin traktorsti. Bratt sti siste 200 meter.
Marsteinsvola Marsteinsvola
Gradering: Middels – Lengde: 8,6 km tur/retur
Toppen grenser mellom Inderøy, Steinkjer og Verdal – og kan derfor by på god utsikt til samtlige kommuner og langt utover Trondheimsjorden! Det er flere veier opp til toppen, vi anbefaler å parkere ved Raudflovatnet på Røra-siden.
jønnemsklumpen Jønnemsklumpen
Gradering: Middels – Lengde: 10,5 km tur/retur
Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Turen er myrlendt. Siste del til topps er bratt og etterhvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland.
Stokkvola (12) Stokkvola
Gradering: Enkel – Lengde: 4,4 km
Stien til Stokkvola er en gruslagt sti i flott terreng. Stien starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen og slynger seg gjennom fjellterrenget til toppen av Stokkvola hvor det er fantastisk utsikt. Enkel topptur.
 Persgårdshalla Stod Persgårdshalla
Gradering: Middels – Lengde: 2 km tur/retur
Turen starter ved Gusthaugen i Stod. Vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla. Flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen.
  Skjækerhatten
Gradering: Krevende – Lengde: 36 km
Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og er med sine 1139 moh. en populært topptur i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.Turen er krevende og man bør beregne 2 overnattinger. Flere utleiehytter i området rundt Skjækervatnet.

Hermannssnasa

Foto: Ingolf Zeiner Petersen

Hermannssnasa
Gradering: Krevende – Lengde: 20 km tur/retur
Fra toppen er det fantastisk utsikt helt til Sylan, Skjækerfjella og svenske Skäckerfjäll. Stien er ikke merket, men stedvis tydelig i terrenget. Kart, kompass og ekstra klær helt nødvendig. Terrenget er bløtt, gode fjellsko helt nødvendig. Turen innebærer kryssing av elver.

Se flere turer fra Innherred på ut.no

Kjøp turkartene du trenger i webshoppen vår

Turkart – Blåfjella – Skjækerfjella og Lierne Nasjonalparker
Turkart Skjækra
Norges Midtpunkt
Turkart Inderøy
Turkart Snåsavatnet
Turkart Steinkjer
Turkart Vuku
Turkart Snåsa
Turkart Overhalla
Jakt og Fiskekart Trøndelag Nord