Click here for English

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

I kartet ser du mange flotte turer. Alle turene er godt merket og- eller tilrettelagt med grussti. Det er både toppturer og historiske turer. Vi har valgt ut 10 flotte turer på denne siden; det beste Innherred har å by på! Se flere turer fra Innherred på ut.no

Vandreruter og turstier langs fjorden - Strand i nærheten av Vangshylla, Inderøy

 

Inderøy kultursti
Gradering: Enkel – Lengde: 10,9 km
Denne stileia er nok den første ”landeveien” på Utøy, ettersom den går langsmed sjøen – der den første busettinga var.
Stokkvola (12) Stokkvola
Gradering: Enkel – Lengde: 4,4 km
Stien til Stokkvola er en gruslagt sti i flott terreng. Stien starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen og slynger seg gjennom fjellterrenget til toppen av Stokkvola hvor det er fantastisk utsikt
Foto: Steinkjerfotografen - Bokkhaugen - Bukkhaugen i Levanger. Foto: Steinkjerfotografen Bokkhaugen
Gradering: Enkel – Lengde: 4 km tur/retur
Innherreds flotteste utsikt får du på toppen av Bokkhaugen i Levanger. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barnevogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen
Merka tursti gamle kongeveg verdal, Inderøy Gamle Kongeveg
Gradering: Middels – Lengde: 6,8 km
Den gamle kongevegen er den eldste ferdselsåra i området, trolig stammer den fra tidlig jernalder og er er en del av den gamle allmannavegen gjennom Innherred. Dette er nok med sikkerhet en av de vegene bondehæren brukte for å trekke sammen mot Stiklestad i juli 1030.
Marsteinsvola Marsteinsvola
Gradering: Middels – Lengde: 8,6 km tur/retur
Toppen grenser mellom Inderøy, Steinkjer og Verdal – og kan derfor by på god utsikt til samtlige kommuner og langt utover Trondheimsjorden! Det er flere veier opp til toppen, vi anbefaler å parkere ved Raudflovatnet på Røra-siden.
Oftenåsen - Steinkjer Oftenåsen
Gradering: Middels – Lengde: Rundtur: 4,6 km
Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og verdens største hagestol. Utsikten fra toppen er fantastisk!
jønnemsklumpen Jønnemsklumpen
Gradering: Middels – Lengde: 10,5 km tur/retur
Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Under oppstiging til Jønnemsklumpen passerer vi flere små tjern i myrlendt terreng. Siste del til topps er bratt og etterhvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland.
Norges geografiske midtpunkt Norges geografiske midtpunkt
Gradering: Enkel – Lengde: 9,5 km en vei
Midtpunktet er blitt et turmål for friluftslivet og en attraksjon ved innfallsporten til Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark. Punktet er merket med en steinvarde og i nærheten er det bygget en gapahuk og en informasjonstavle. NTTs Setertjønnhytta ligger bare 600 m fra midtpunktet.
Merka fottur til Roaldsteinen Snåsa Roaldsteinen
Gradering: Enkel – Lengde: 1,6 km tur/retur
Turen er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkelt får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg.
Persgårdshalla Stod Persgårdshalla
Gradering: Middels – Lengde: 2 km tur/retur
Turen tar deg opp fra Gusthaugen i Stod, til en vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla, bratt terreng men flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen.

Andre anbefalte turer

Skjæker-trekanten
Gradering: Middels – Lengde: 24 km
I Skjæker-Trekanten blir det en fin forflytning fra kulturlandskapet ved Mokk gård og inn i ett herlig fjell landskap. Her vil du som voksen og særlig som barn få en flott opplevelse. Fra Mokk gård stiger terrenget gjennom skogen forbi de gamle gruvene i Gruvfjellet.
Grotte- og juvtur på Mokk Grotte- og juvtur på Mokk Gård
Gradering: Krevende
Spektakulær vandring 200 meter innover naturlige kalksteinsgrotter 70 meter under bakken omgitt av  jettegryter og rennende vann. Juving i Mokk Gårds egen Canyon – vilt og vakkert!
Hårskallen Hårskallen
Gradering: Middels – Lengde: 1,6 km
Flott tur i skikkelig fjellterrreng. Bratt, men lettgått og tydelig sti til toppen hele veien fra Skallstuggu. Supert turterreng videre innover i fjellet når man har kommet til toppen. Fantastisk utsikt!
Hårskallen Vandrevennlig Destinasjon Innherred
Kom og opplev pilegrimsvandring, kulturhistoriske vandringer og toppturer kombinert med nydelig kortreist mat på vandrevennlige Innherred i Nord-Trøndelag.

Se flere turer fra Innherred på ut.no

Kjøp turkart i webshoppen vår:

Turkart – Blåfjella – Skjækerfjella og Lierne Nasjonalparker
Turkart Skjækra
Norges Midtpunkt
Turkart Inderøy
Turkart Snåsavatnet
Turkart Steinkjer
Turkart Vuku
Turkart Snåsa
Turkart Overhalla
Jakt og Fiskekart Trøndelag Nord