Skiløyper på Innherred

Kopi av 20140323_132551

Skitur på Henningvola

Det er mange flotte skiløyper på Innherred. Enten du drar på tur for å nyte en appelsin i solhellingen eller ønsker en god treningstur så finner du mil etter mil med oppkjørte løyper. Vi har samlet en liten oversikt over hvor dere finner løypeinformasjon og laget et lite kart som viser parkeringsplassene.

Les mer om Innherreds langrenns muligheter.

Skøyter

Isen har lagt seg på vannene, det er kaldt og flott å være ute. Ta med venner og familie å gå på skøyter på islagte vann. Tenn bål i strandkanten, slapp av i føttene og og kjenn naturen tett på. Mange skoler i distriktet legger is på bane rundt skolen. Noen andre tips er Lustadvatnet i Ogndalen, Steinkjer,  Granavatnet på Inderøy og Snåsavatnet.. Her er det overnattingssteder like ved som tilbyr aktiviteter. Mokk Gård i Ogndalen tilbyr trugeturer og isfiske og Føllingstua Camping ved Snåsavatnet ligger ved flotte skiløyper og man kan fiske etter røye og ørret på Snåsavatnet.

Trugetur hos Mokk Gård

Trugetur Mokk Gård

Trugetur Mokk Gård

Bli med på en guidet trugetur i det ­flotte turterrenget rundt Mokk Gård. Truger er enkelt å gå på, og gir deg opplevelser utenom det vanlige. Mokk Gård i Steinkjer kommune er en tradisjonsrik fjellgård. Den ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her kan du bli med på en guidet trugetur i området rundt gården, både på dagtid og på kveldstid.

Les mer om Trugetur hos Mokk Gård i Ogndalen, Steinkjer.

Hundekjøring med Sporbryter

Hundekjøring Sporbryter

Hundekjøring Sporbryter

Frister det å kjøre dagsturer med eget hundespann fra kennelen og ha det «nesten som hjemme» om natta – i en myk og varm seng? Har du lyst til å leke med førti huskyer som løper løs sammen med deg? Sporbryter tilbyr alt fra dagsturer til åttedagersturer i og rundt Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. De ønsker å gi deg en variert naturopplevelse med både utfordringer og mestring. Det er også muligheter for lavvoarrangement med aktiviteter og hundekjøring.  

Les mer om hundekjøring med Sporbryter i Ogndalen, Steinkjer

Gå fra hytte til hytte i Skjækra

Skjækerfjella

Skjækerfjella

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt og føl på Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her går du fra hytte til hytte og opplever det perfekte vinterlandskap, fjell, fiskevann og turmuligheter. Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser. Prøv!

Les turbeskrivelsen til denne hytteturen i Skjækra og Norges geografiske midtpunkt.
Les også om isfiske i Skjækra.

Isfiske på vann og fjord

Isfiske, Steinkjer KommuneskogerIsfiske er en morsom aktivitet om vinteren uansett om man drar på tur alene eller sammen med familie og venner. Innherred har mange flotte vann å fiske i. Man kan fiske langt til fjells, nært vei eller på sjøisen. Tips til fiske på sjøisen kan være Verrabotn eller Beitstadfjorden.

Les mer om isfiske på Innherred

 

 

Lykkeland – Innendørs lekesenter for barn

Lykkeland, Steinkjer

Lykkeland, Steinkjer

Ingen er så fornøyde som glade barn. Ekstra fornøyde og lykkelig blir de når de får bevege seg fritt i et ”land” skapt for deres alder, og betryggende for foreldre at vi tilbyr et trygt og sikkert miljø. Lykkeland har tilrettelagte aktiviteter som øker kroppsbeherskelsen, bedrer motorikken og stimulerer hjernen – alt i lystbetont lek med andre barn. Glade barn, glade foreldre.

Les mer om Lykkeland i Steinkjer og se åpningstider

Museum på Innherred

På Innherred er det mange flotte museum, med stor variasjon i tema, alt fra

Nils Aas kunstverksted, Inderøy, Gyldne Omvei

Nils Aas kunstverksted

middelalderformidling, kunstneren Nils Aas, 2.verdenskrig, friluftsmuseum, gårdsmuseum, sørsamisk historie, historiske bygg og foto. Absolutt verdt et besøk!

 Les mer om museum på Innherred

 

 

 

Svømmebasseng – Dampsaga bad og Trønderhallen

dampsaga, svømmehall steinjer

Dampsaga Bad og Gym

Hos Dampsaga bad (Steinkjer) finner du vannsklie på 42 m, stupetårn, 25 m svømmebasseng, varmebasseng, vannfoss, boblebad, badstuer, lekebasseng m.m. Samt treningssenter, spaavdeling og kafe. Her finnes det aktiviteter for hele familien
Trønderhallen (Levanger) har tre ulike svømmebasseng, 25 m svømmebasseng, et stupebasseng og et opplæringsbasseng. I tillegg til boblebad og sklie er det badstue i hver garderobe. De har også klatrevegg, buldrerom og kafe.

 

Ekornsafari:

Ekornsafari, Mosvik Brygge

Ekornsafari, Mosvik Brygge

I herlige naturomgivelser opplever du villmarken bare et øyekast fra Mosvik Brygge. En artig sti fører deg opp til foringsplassen for ekornet hvor det også er et fotoskjul i form av et stort telt hvor dere kan gjemme dere, mens dere venter.  Flott for familier som vil oppleve noe spennende sammen med sine barn, både sommer og vinter.

Les mer om ekornsafari på Mosvik Brygge.

Matopplevelser på Innherred

Ørens Meieri, Verdal

Ørens Meieri, Verdal

God mat er viktig hele året. Mattradisjonene på Innherred er mange – og gamle. Spis lokalprodusert gårdsmat tilberedt med kjærlighet eller internasjonal vri. Nyt ureist mat og drikke og nyt naturen samtidig. Besøk Den Gyldne Omvei, Ørens Meieri eller Brød og Cirkus for å nevne noen.

Les mer om mangfoldet av matopplevelser på Innherred.