Høstferien er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje på hva du skal finne på? Fortvil ikke, vi har samlet en oversikt over hva dere kan gjøre på Innherred!

For store og små med utfarts- og oppdagertrang kan Innherred friste med mange spennende aktiviteter både inne og ute i høstferien. Her gir vi deg 10 tips til hva dere kan oppleve. 

Innhøsting på Ystgård Gartneri, Inderøy - Foto: Lena Johnsen

1. Den Gyldne Omvei

Opplev lokale gårdsbutikker, kunst og natur langs Den Gyldne Omvei. Her kan du nyte kortreist mat på sitt beste men du nyter trøndersk kulturlandskap og utsikten over den vakre Trondheimsfjorden.  Kanskje kan det friste med en sykkeltur også?

2. Grottetur og gruvetur ved Mokk Gård i Ogndal

Bli med på en opplevelsesrik guidet tur til kalksteinsgrotter i Ogndalsfjella i høstferien. Turen inkluderer alt nødvendig utstyr, guiding og middag. Mokk Gård tilbyr også guidet tur til gruvene som ligger ikke langt fra gården.

3. Lei kano og padle på Ogna

Enten du liker å dra på tur alene, eller har med familie og venner – kanotur er en morsom aktivitet, også når det er høstferie. Steinkjer kommuneskoger Ogndalsbruket KF har kanoer for utleie.

4. Spill golf hos Stiklestad Golfklubb

Kom og nyt golf på Stiklestad Golfklubb, med en av Norges flotteste 18 hulls baner. Banen er en skog- og parkbane  med internasjonal standard. Den ligger på Troneshalvøya like nord for Verdal sentrum, bare 1 times kjøring nord for Trondheim. Fra banen har du flott utsikt mot Trondheimsfjorden.

5. Innendørs Lekeland – Lykkeland

Dine barn vil sette pris på en tur innom Lykkeland, regionens første og eneste lekeland. Slapp av i kafeen der, mens barna blir kvitt overskuddsenergien sin på de mange lekeaparatene. Her finner du også bowling og laserland.

6. Klatring i Klatrevegg

Klatreveggen i Steinkjerhallen er godt egnet for klatrere på ulike nivå. Det er ruter i de ulike kategoriene i tillegg til at de har et buldrerom som er fint å øve seg i.

7 og 8. Hyttetur og fisketur i Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark

Gå i villmarkingen Jens Kvernmo sine fotspor i Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Et eldorado for den som er glad i turer i fjellet, fiske og villmark.
Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket og Snåsa Fjellstyre har hytter som kan leies ved porten til  Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og Norges Geografiske Midtpunkt. Hyttene har god beliggenhet med tilgang på fiskevann og turområder like utenfor, perfekt for en utflukt i høstferien.

9. Vandretur til Norges Geografiske Midtpunkt

En tur til Norges Geografiske Midtpunkt er en fin dagstur i fjellet, hvor du kan nyte naturens stillhet. Turen starter på parkeringsplassen ved Lustadvatnet i Ogndal i Steinkjer. Herfra kan du gå på svillelagt og merket sti inn til Midtpunktet. Høstferien er en av de siste mulighetene for å gå til Midtpunktet til fots, snart blir det tid for å ta fram skiene.

10. Sykkeltur – lei en sykkel på turistkontoret

Visit Innherred leier ut sykler fra turistkontoret på Steinkjer. Inkludert i prisen får du hjelm, pumpe og refleksvest. Vesker, sykkelvogn og transport av sykkel kan bookes i tillegg. Tips til sykkelturer er Borgenfjorden rundt med overnatting eller Ytterøya rundt.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE: