Opplev det beste Innherred har å by på vinterstid både inne og ute – vi viser deg vei!

Vi har laget en oversikt over 9 aktiviteter du og familien eller venner kan gjøre i vinterferien på Innherred. Trenger du flere tips er det bare å ta kontakt.

1. Kortmans Lysfabrikk / Pick up cafe

Opplev ekte amerikansk atmosfære i Kortmans Lysfabrikks retro Pick up cafe! Her får du ekte amerikansk burger, løkringer og coca cola på glassflaske. Med jukeboks og skinnbenker i pastellfarger er dineren som USA på 50-tallet.

Kortmans Lysfabrikk er Norges eldste lysfabrikk fra 1896 og tilbyr salg av alt innen levende lys og i tillegg har de stort utvalg av lysfat og tilbehør, gaveartikler, servietter, håndlaget såpe og gammeldagse dropsblandinger. Her er også Midt Norsk Brannmuseum.

2. Trugetur med overnatting

Ta vennegjengen med på trugetur i det flotte turterrenget rundt Mokk Gård – kanskje får du oppleve de majestetiske Skjækerfjella?

Mokk Gård i Steinkjer kommune er en tradisjonsrik fjellgård. Den ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark.

Kombiner turen med overnatting i den koselige kårstua på Mokk Gård.​​​​​​

3. Den Gyldne Omvei

Den Gyldne Omvei er vakker også om vinteren – sving av på Røra eller Vist og opplev Den Gyldne Omvei vinterstid! Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser, der både tradisjon og nyskaping er ivaretatt.

4. Skiløyper på Innherred

Har du lyst til å finne på noe nytt? Ta med vennegjengen på skitur på Innherred!

Rusle i fotsporene til store skistjerner og aktive bygdefolk. Velg løype og turmål etter evne og bruk dagen sammen. Overnatt på hotell eller hytte og kos dere med deilig mat og drikke, gode samtaler og brettspill på kvelden. Spør oss om hjelp til å planlegge en tur som passer deg og din vennegjeng!

Hva med en skitur til Norges Geografiske Midtpunkt?

5. Marsimartnan 3.-5.mars

Historisk vintermarked i Trehusbyen Levanger. Marsimartnan er regionens fremste kulturmartna med fokus på «ekte vare» i alle ledd – både når det gjelder handel, kultur og folkefest.

Hvert år fylles Trehusbyen av handelsreisende og besøkende fra fjern og nær. Her kan du oppleve konserter, museer, den historiske Sjøgata, tivoli, utstillere, lokal mat og drikke.

6. Naturnær overnatting

Utleiehytter i Skjækra eller glamping

Langt til fjells, uten strøm og mobildekning kan du leve det gode livet tett på naturen. Kom tett på de majestetiske Skjækerfjella og få varmen igjen foran peisen på kvelden. Koble helt av, hør vinden ruske i veggene og legg ut på tur når du selv ønsker det. Ta med gode venner, en kortstokk, noen brettspill og god mat og stikk til fjells for ei helg!

Ta med gjengen på skitur til Norges Geografiske midtpunkt og opplev de vakre Skjækerfjella. Kanskje blir det selvfiska ørret til middag?

Overnatting i glampingtelt i vinterlandskap!

Denne opplevelsen får du ikke mange andre steder og denne vinterferien har Villnis i Inderøy 15% på overnatting.
Teltet har vedovn, dobbeltseng, dundyner og alt du skulle trenge av utstyr. Vedovnen gjør det varmt og koselig selv om gradestokken skulle krype godt under null. Med på oppholdet får du også en lokalmatkasse med matopplevelser fra Innherred og så mye ved du trenger både til ovnen i teltet og til bålplassen i skogen. For både store og små barn er det masse plass å boltre seg på i skogen og teltet med lys og koselig innredning gir magisk stemning.

7. Museum på Innherred

På Innherred er det mange flotte museum, med stor variasjon i tema, alt fra kunstneren Nils Aas, middelalderformidling, 2.verdenskrig, friluftsmuseum, gårdsmuseum, historiske bygg og foto. Absolutt verdt et besøk!

La deg forbause, fortrylle og bli inspirert av ett eller flere museumsbesøk på Innherred! Vi gir deg oversikten her.

8. Trønderhallen, Levanger

Ligger sentralt i Levanger og har 3 svømmebasseng, opplæringsbasseng, konkurransebasseng og stupebasseng med 1,3 og 5m stupebrett. I tillegg er det vannsklie og boblebad. På land finnes solarium og i garderobene er det badstue.

Trønderhallen har flere spennende og utforende klatrevegger. I tillegg er det eget buldrerom som er tilgjengelig for alle, også de uten brattkort og mindre barn.

9. Lykkeland, Steinkjers opplevelsessenter for all aldre

Lykkeland er et innendørs lekeland, fylt, med fysiske utfordringer for barn i alle aldre. Alt ligger til rette for at barna får en fantastisk opplevelse på Lykkeland.
Laserland er et innendørs laserspill. Et spill fylt med adrenalin og spenning og det er en aktivitet som asser for alle i alderen 8 -100
Bowling – 8 bowlingbaner, 2 shuffelboards, restaurant og sittegrupper. Her finner du alt du trenger for en hyggelig dag eller kveld med dine venner, familie eller kollegaer.