Opplev Innherred med høy eller lav puls!

På Innherred kan du oppleve det vakre, bølgende kulturlandskapet, legge ut på ekspedisjoner i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, padle på elver og vann eller rulle gjennom landskapet og historien. Det er enkelt å kombinere opplevelsene og du kommer alltid tett på den vakre naturen.

Kanotur på Ogna - Steinkjer
Foto Steinkjer Kommuneskoger

Padle kano i Jens Kvernmos rike

Pause fra padlingen ved Sandnestangen
Foto: Hallvard Smestad

Eller med sjøormen Kudulla som selskap

Mære Kyrkje
Foto: Wil Lee-Wright

Ta deg tid til å sykle gjennom historien

St. Olavleden -
Foto Eskil Roll Malvik

Vandre langs eldgamle stier

Grottetur - grottevandring på Mokk Gård

Kjenne adrenalinet bruse

Lunsj på Stiklestad -
Foto: Marius Rua

Og nyte smaken av Innherred

Turgeneral Andreas beste turtips på Innherred

Andrea Hagstrøm er Innherreds egen turgeneral. Ikke bare er hun ivrig jeger og vokst opp med mye friluftsliv, hun er dessuten avdelingsleder i Bedriftsidretten Midt-Norge og har ansvar for det utrolig populære Ti på Topp-tilbudet i Verdal og Steinkjer. Hun er også forfatter av Turboka Steinkjerturer som ble utgitt høsten 2020.

Det beste med Innherred

– Det beste med Innherred, sier Andrea, er at vi har alt; fjorden, fjellet, åkrene, skogen og et rikt dyre- og planteliv. Vi har rett og slett en utrolig stor variasjon i natur, forteller hun med stor entusiasme og fortsetter; – Ta turen inn i Skjækra, det er en et friluftseldorado! Her kan du fiske gratis i flere gode ørretvann, gå på toppturer i nasjonalparken og telte en natt eller to, sier hun med stjerner i øynene.

Andrea Hagstrøm - ti på topp Steinkjer

Turene trenger ikke være lange for å gi store opplevelser

Bynære turer for alle

Det er mange fine bynære turer på Innherred og Andrea har noen soleklare favoritter når jeg spør henne; – Å ta turen ut til Skåtangen i Steinkjer, er en sånn tur som gir deg masse opplevelser på den kilometeren den varer. Du går gjennom skog, over berg og ender på svaberget ved sjøen, sier hun og oppfordrer samtidig alle til å holde hunden i bånd siden det er et fuglefredningsområde.

– Follaheia i Verran, sier Andrea og stopper opp et øyeblikk, er ei perle rett og slett. På toppen har du milevis med 360 graders panoramautsikt over hele Innherred med fjell og fjord. Fra toppen kjenner du sjølufta, selv om du er lang til fjells. Det er en sånn topptur som setter spor rett og slett, forteller hun og legger til at den er langt fra vanskelig å bestige.

Andrea kan fortelle at Bedriftsidretten i 2022, skal skilte ti turer som er godt tilgjengelige for rullestol, barnevogn og rullator, men før disse er skilta kan hun anbefale de som trenger og ønsker god tilgjengelighet å gå elvepromenaden fra Verdal til Trones. Underveis passerer du Trones Eye og Stiklestad Golfklubb, en av landets aller beste golfbaner.

Andreas viktige turtips

– I Trøndelag har vi mye reinsdyr i fjellet, sier Andrea. Reinen er spesielt sårbar på våren når de skal kalve, så la den være i fred oppsøk den ikke, men nyt den avstand, oppfordrer Andrea. Hun ber deg samtidig ta med søpla di hjem, plukke opp hundemøkk og respektere båndtvangen, og stopp innom lokale butikker og bensinstasjoner i nærheten av turmålet du besøker og støtt opp om de.

I det vi skal skille lag, sier Andrea; – Ønsker du forresten et historisk perspektiv på friluftslivet, så er jo Innherred perfekt også for det med kulturstien på Inderøy, pilegrimsleden og ikke minst Falstadstien. Det gir en helt spesiell dimensjon å gå mellom krigsfangenes graver i Falstadskogen.

Skreddersy en aktiv ferie på Innherred

Bruk tipsene til Andrea i kombinasjon med gode overnattingssteder, og skreddersy din egen ferie med aktiviteter som passer deg og ditt reisefølge. Kombiner opplevelsene med gode matopplevelser. Står du fast i planleggingen er turistkontoret bare et tastetrykk unna. Du kan enkelt kontakte oss på post@visitinnherred.com og 74 40 17 16.

Aktiviteter du ikke kan gå glipp av

Når du liker å bevege deg og være utedørs på, er det noen ting du ikke kan tillate deg å kjøre forbi, rett og slett fordi de er for viktige. På Innherred er det mye å velge i, men her er våre forslag!

Finn en aktivitet som passer deg

Se oversikt over små og store aktiviteter og attraksjoner på Innherred!

Du som er leken eller har barn

Ta deg tid til lek og moro både inne og ute.

Bestill en aktiv ferie på Innherred

Nå er tiden inne for å at du bestiller en aktiv ferie midt i Norge. Du kan velge fra øverste hylle og oppleve vakker natur og god mat i skjønn forening. Tilbring tida tett pånaturen, alene eller sammen med andre.

Kanotur

Kanotur på Ogna - Steinkjer Foto Steinkjer Kommuneskoger

Sykkelturer

Sykkeltur i Verdal - alleen ved Fæby bryggeri. Foto Marius Rua/Buckethau

Grottetur

Grottetur - grottevandring på Mokk Gård

Seterkos(t)

Holsingseteren, Snåsa

Vandring

Langs St Olavsleden fra Halle kirkested til Munkeby .

Du vil kanskje like