Grottetur, fjelltur, byvandringer, Spelet om Heilag Olav, Den Gyldne Omvei – mangfoldet er stort og opplevelsene mange på Innherred.

OPPLEV INNHERRED FRA SYKKELSETET

Innherred byr på lange slake bakker uten særlig mye trafikk – perfekt for sykkel! Turer fra 2 til 8 mil, med og uten overnatting.
Sykle langs fjorden, langs Leksdalsvatnet, opplev mat, kultur og historie. Følg smale grusveier og ta en dukkert.

Her finner du inspirasjon til sykkelturer på Innherred og du kan enkelt booke sykkelutleie og andre opplevelser på siden vår.

OPPLEV INNHERRED TIL FOTS

Å vandre på Innherred byr på naturopplevelser for alle. Enten du er gammel eller ung har Innherred en tur som passer deg og dine ønsker!
Trimtur, fjelltur eller kanskje en sykkeltur? Det er mange flotte turmuligheter på Innherred, fra korte godt tilrettelagte bynære turer til lange krevende fjellturer i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Finner du ikke det du leter etter må du bare ta kontakt med oss.

Opplev Den Gyldne Omvei

Opplev det beste Norge har å by på av lokalmat og vertskap! Opplev lokale gårdsbutikker, kunst og natur langs Den Gyldne Omvei. Kanskje tar du deg en sykkeltur?

Opplev Museum på Innherred

La deg forbause, fortrylle og bli inspirert av ett eller flere museumsbesøk på Innherred! Vi gir deg oversikten her.

St. Olavsleden – Pilegrimsvandring

På Innherred kan du vandre gjennom storslått natur, langs spor av tusenårig historie mens du opplever hvile, refleksjon og fred i sinnet.

Skreddersy din egen pilegrimsvandring eller la oss gjøre det for deg. Se et utvalg spennende tilbud under eller ta kontakt på post@visitinnherred.com så hjelper vi deg!

Fiske på Innherred

Innherred har mye å by på når det gjelder fiske. Du kan fiske i Trondheimsfjorden fra land eller fra båt. Eller du kan fiske i de mange og fiskerike vannene i Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer eller Snåsa.

Fjordliv, båt og vannaktiviteter på  Innherred

Innherred ligger vakkert til med rikt kulturlandskap langs Trondheimsfjorden, Norges tredje største fjord. Vi har også Snåsavatnet, Norges 6. største innsjø, samt elver og mange innsjøer. Forholdene er altså gode for trivelige vannaktiviteter på Innherred. Hva med en kanotur i Ogna, i Jens Kvernmo’s rike?

Sightseeing med bil / rundturer

På Innherred er det mange flotte rundturer du kan ta med bil, bobil eller sykkel. Turene lar deg utforske Innherreds spennende bedrifter, interessante attraksjoner, flotte kulturlandskap og trivelig vertskap.

Kunst og Kultur på Innherred

Innherreds kunst og håndverkstradisjoner strekker seg langt tilbake i tid. De stolte tradisjonene ivaretas av dedikerte nisjeprodusenter, og presenteres i dag med både en historisk og moderne vri. Ta deg en rundtur på Innherred og opplev noen av de fantastiske tradisjonsbærerne og lær om regionen.

Familieaktiviteter på Innherred

Shopping og gårdsmatutsalg på Innherred

Er du på jakt etter god lokalmat fra Innherred? Ta deg tid til å besøke noen av de mange koselige gårdsmatutsalgene på Innherred. Nedenfor kan du utforske både lokalmatutsalg og andre nisjebutikker på Innherred.

Seteropplevelser på Innherred

Dra til seters og bli lykkelig! Smak på hjemmekinna smør og nykokt rømmegrøt og la ungene herje. I seterbygda Snåsa er mellom 15-20 setrer åpen hver sommer. De første setrene åpner i begynnelsen av juni, og de siste stenger ikke før i slutten av august. Her beiter kyrne rent, friskt  og urterikt fjellgress som gir melka og seterproduktene særegne kvaliteter.  Gjennom hele sommeren er det mulig å oppleve det helt spesielle seterlivet og smake på ekte seterprodukter.

Fugletitting på Innherred

Innherred og området rundt Trondheimsfjorden er et eldorado for fuglekikkere fra hele verden. Kort avstand til Værnes og lett tilgjengelige utsikts- og fototårn gjør området godt tilrettelagt.

Varme vinteropplevelser på Innherred

Vinteren er ikke bare kald og mørk, den er også varm og lys. Kjenn varmen når du blir sliten på skitur, eller når rypa flyr opp foran deg i fjellet. Bli varm i hjertet når du sitter fordypet i gode samtaler etter en dag i friluft. Ta med deg noen gode venner og opplev vinteren på Innherred sammen.

Ser du etter noe annet?

Utforsk alle aktiviteter her: