Dravlanseteren

Dravlanseteren

Velkommen til seters!
Seteren ligger idyllisk til med utsikt utover Snåsabygda og Snåsavatnet. Seteren er bygd opp igjen etter at man avsluttet seterdriften på slutten av 40-tallet. På tur opp ved parkeringa ligger Bjørnsjøen – der er det mulig å ta seg en avkjølende dukkert eller hive fiskestanga uti.

Dravlanseterne er i dag en moderne seter med gode boltremuligheter for barn og familier. På setertunet er det ulike aktiviteter som barna kan holde på med mens de voksne tar seg en kaffekopp i ro og mak. Seteren har mange dyr; kyr, hester, kaniner, høner og hunder. 
Er du på seterbesøk i fjøset, er det mulig å delta i melkingen, foring og separering av melk.

Servering:
Seteren serverer kaffe med noe til, også om du dukker opp uten å ha gitt beskjed før besøket. På bestilling serveres rømmegrøt, og evt. speketallerken. Er bakstrommet fyrt opp, er det mulig å bestille steinovnsbakt pizza. Pizzakvelder annonseres også på facebook.

Datoer for 2022 sesongen: 28.juni - 27.juli. 

Adkomst:
Dravlanseteren ligger sentralt i Snåsa, bare 10 km fra E6, 7 km fra togstasjonen. Kjør Fv 763 til Snåsa Hotell. Ta av veien og kjør forbi Snåsa Hotell, ta av til høyre mot Dravland, til veiens ende. Parker ved seterskiltet. Fra parkeringa er det 2 km å gå, på skogsveg. Skogsvegen er godt tilrettelagt for sykkel. 

Seteren ligger akkurat i tregrensa, hvor terrenget endrer seg fra granskog til mer åpent terreng med myr og fururabber.

Fra setertunet er de 2 km å gå inn til Okssjøen. Det er en fin tur i lett terreng, fisken er ikke så stor, men den er bitevillig, du får nesten garantert fisk. Anbefales spesielt for familier med små barn.

Fiskekort:
Fiskekort kan kjøpes på Snåsa hotell, som du passerer på turen hit. Har du ikke fiskeutstyr, kan du leie hos oss. Vi har også en liten båt du kan leie.

Seterdans:
Lørdag 16.7 arrangerer vi seterdans med Magnus Hestegrei. Det vil bli mulig å kjøpe seg noe å bite i og det blir bar.  Det er en fin gåtur opp til setertunet og det vil bli noe mulighet for skyss mot betaling. Følg med Dravlanseteren på facebook for mer informasjon

Opplevelser på Dravlanseteren utenom sesongen:
Vi tar imot grupper på 10-15 personer. Vi tilbyr «lett friluftsliv» med en smak av seterlivet.
Vi skreddersyr opplegg etter deres ønsker.

Noen muligheter:
Sommer/høst:
- Fisketur (evt. Guidet) til Okssjøen med lunsjen tilberedt og fortært rundt bålet. Lunsj på seteren før man evt. drar ut på tur. Aktiviteter på setertunet (pil og bue, frisbeegolf, skyting med luftgevær, natursti mm. Middag kan man få når man kommer tilbake fra fisketuren.).
- Ligge ute i lavvo, med tilrettelagt middag i seteren før man går, medsendt frokost til morgenen etter.

Vinter
Vi annonserer på FB helger hvor seteren er åpen for servering. Middag må bestilles, men for kaffe kan man bare komme innom. Sitteplasser både inne og ute.

Snøskuter kan leies hos Snåsa Hotell. Vi ligger tett til flere mil med rekreasjonsløyper, så mulighetene for å oppleve naturen fra skuteren er stor. Foretrekker du å gå på ski er seteren et fint utgangspunkt for den som ønsker å gå skiturer i terreng hvor det ikke er preparerte løyper. Skitur til Okssjøen med isfiske og bålkos i vårsola er en fantastisk opplevelse.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle28.06.2022
27.07.2022