Open menu
Escape Room: Høstfeen Rusalka

Escape Room: Høstfeen Rusalka

Kilde: Innherred reiseliv AS

- Escape room - lek og spenning

HVA ER ESCAPE ROOM?

Escape Room er et sosialt spill for grupper, 2-8 personer, der man leter nøkler, finner koder og løser oppgaver. Man skal løse et mysterium innen 60 minutter. Perfekt for grupper som vil gjøre noe trivelig sammen - vennegjengen, familien, ung og gammel. Ingen fysiske anstrengelser - bare trimming av de hjernecellene som driver med logikk.

MYSTERIET - HØSTFEEN RUSALKA

Har du noen gang lurt på hvorfor naturen gløder i all sin prakt? Hvem er det som gir den lys og farger etter hvert som årstidene endrer seg?

Hemmeligheten er feene. Feer er jenteaktige vesen som sprer om seg med farger og energi. En fe er ikke stort større enn ei voksen menneskehånd og har små vinger på ryggen. Det finnes en fe for hver plante- og dyreart i naturen. F.eks. blåbærfeen Bella, pissemaurfeen Mille, vannfeen Tingeling og gresskarfeen Pippa. Pippa bruker forresten å ha en stor fest i oktober som heter Halloween.

Så er det en fe for hver årstid. Høstfeen heter Rusalka. De grønne øynene hennes er alvorlige. Kjolen hennes er lang med gule, oransje, røde og brune blader og det røde håret gnistrer som ild i solen. Høstfeen sin jobb er å passe på alle feer i skogen, på åkeren og i hagen. Hele sommeren passer hun på. Når maten er høstet inn, tar hun krukken med tryllefarge og maler bladene gule. Da er det høst.

Hele Inderøya har vært på beina i flere uker. Mødre og bestemødre har høstet bær og grønnsaker og er i full gang med å safte solbær og røre tyttebær. Fedre og bestefedre har samlet masse epler og snakker bare om hvordan eplesafta vil bli i år.

Barna har samlet blader i alle former og farger som de skal bruke på kunstverkstedet. De har også samlet blomstrende planter for å lage herbarium.

Musa Mina har samlet et stort matlager av nøtter på gjemmestedet sitt.

Pinnsvinet Petter har vært ute på åkeren hver natt. Han har spist mange meitemark og snegler for å bli god og feit før han legger seg sengen sin for å sove hele vinteren.

Høstfeen har flagret mellom dem og fulgt med.

Så skjer det noe forferdelig. Plasttrollet Petro kommer luskende opp fra fjæra med en sekk på ryggen. Sekken er full av plastsøppel som Petro kaster ting ut av, mens han går. Tomme brusflasker og snusdåser, brukte teposer og ubrukte plastbeger. Fjæra er full av søppel.

Han får øye på Rusalka i eplehagen. Hun står og smaker på et eple. Krukka med tryllefarge har hun satt fra seg på stabburstrappa. Petro lurer seg bort til trappa og knabber krukka. Så løper han inn i Hønhuset og gjemmer krukka der inne. Deretter springer han ut og mot Sundsandskogen.

Rusalka og alle feene har lett og lett, men finner ikke krukka. Det begynner å bli krise, for uten høsten kommer hverken vinteren eller våren og da mister vi årstidene. Nå må vi ha ha hjelp av dere til å finne tryllefargen, men dere har bare en time på dere til å finne den. For om en time er det for sent og da blir det ingen høst.

PS! Første spill spilles 28. september kl. 11. Vi tar imot bestillinger allerede nå.

VARIGHET
Spillet tar 60 minutter, pluss 15 minutter introduksjon. Etter spillet serveres det eplekake med krem, kaffe og saft.
Må forhåndsbestilles min. 3 timer før.

ANTALL

For grupper 2-8 personer.
Barn under 16 må ha følge med voksne.
Egner seg for familier med barn 7 - 100.
Spillet tar 60 minutter, pluss 15 minutter introduksjon og 15 minutters avslutning. Må forhåndsbestilles.

PRISER PER PERSON
Kr 250,- inkl eplekake med krem og kaffe/saft

For mer informasjon og bestilling kontakt:
Email: post@oldefarshus.no Tel: +47 926 10 894

Velkommen!
 

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle28.09.2019
31.12.2019
Spilles fra 28. sept og utover

Sjekk ut steder i nærheten