Open menu
Escape Room i fjøset: Fjøsnissene Mons og Mina
©Srømnes

Escape Room i fjøset: Fjøsnissene Mons og Mina

Kilde: Innherred reiseliv AS

- Escape room - lek og spenning

HVA ER ESCAPE ROOM?

Escape Room er et sosialt spill for grupper, 2-6 personer, der man leter nøkler, finner koder og løser oppgaver. Man skal løse et mysterium innen 60 minutter. Perfekt for grupper som vil gjøre noe trivelig sammen - vennegjengen, familien, ung og gammel. Ingen fysiske anstrengelser - bare trimming av de hjernecellene som driver med logikk.

Denne versjonen er den barnevennlige versjonen og passer godt som en trivelig aktivitet i førjulstiden.

HISTORIEN TIL FJØSNISSE MONS OG MINA

Mons og Mina er 136 år gamle og fjøsnisser på Strømnes. De er ikke så lett å få øye på, for de er ikke større enn at de får plass i en stor sko. Før bodde de i den gamle skolestua i Mosvik. De trivdes godt i fjøset der. På samme tun lå også Kaldalsstua. Dit kom ofte folk på besøk og da luktet det veldig godt av kaffe og vaffel på tunet.

Under julemarkedet i Kaldalsstua forrige helg, listet Mons og Mina seg ut av fjøset og inn i en av bilene som sto på tunet. Rett som det var, kom 2 damer og gikk inn i bilen.  «På tide å finne hjemveien, Arnhild», «Ja, og med ny nisse» svarte hun som het Arnhild og satte en nisse med ei diger lue, i bagasjerommet. Mons og Mina gjemte seg under baksetet og bilen kjørte ut på veien. De kjørte og kjørte. Over 2 bruer kjørte de og til slutt parkerte de på Strømnes. Mons og Mina torde ikke gå ut av bilen før sent på kvelden. Da smøg de seg forsiktig ut og inn i fjøset. De fant ingen dyr i fjøset, men det var godt og varmt, så de tenkte at her kunne de nok trives. Fjøsnissene som bodde på Strømnes i gamle dager, flyttet da dyrene ble sendt til slakteriet. Det er over 40 år siden.

Fjøsnisser er slike nisser som er til nytte på gården, for eksempel passer de på fjøset. Særlig hjelpsomme er de hvis de får god mat og drikke på julekvelden. Nå nærmer jula seg og Mons og Mina har blitt veldig bekymret. Kommer de til å få julegrøt? Hvem skal koste tunet, så de får danset julevalsen? Folket på Strømnes vet jo ikke at det har flyttet inn fjøsnisser. Nissegryta står i grishuset med rusk og rask i. Den er tydeligvis ikke brukt på lang tid. Hvordan skal dette gå? Mina og Mons gråter om kvelden og har mareritt om natta. De er redd det skal bli en trist julekveld uten grøt og dans. Da blir det rett og slett ikke jul.

"De kan jo bare vise seg", sier du kanskje men det er ikke så lett når man er fjøsnisse, for da må man ha den røde nisselua på og det er bare lov i jula. Ellers i året så må fjøsnissene bruke den grå nisselua og da er fjøsnissene usynlige for folk. De har prøvd. De kakket på døra og sa så flott "God Kveld - God Kveld", men kona i huset bare kikket ut i lufta og sa – Det var da merkelig, jeg synes noen banket på jeg, men det er jo ingen her.

De kunne ha gjort litt pek og ugagn. Nisset nissestreker, slik at folkene på gården hadde skjønt at det var kommet fjøsnisser til gårds igjen, men Mons og Mina hadde nissesakene sine i Mosvika og de de fjøsnissene som bodde her før, hadde tatt med nissesakene sine da de flytta.

Det Mons og Mina ikke vet, er at de forrige fjøsnissene på Strømnes, hadde glemt igjen den hemmeligste nissestrek-tingen. Dere når 60 minutter på å finne den hemmeligste tingen og nisse den hemmeligste nissestreken, slik at folkene forstår det er fjøsnisser her. Slik kan dere redde fjøsnissenes julekveld.

ANTALL
For grupper 2-6 personer.
Barn under 16 må ha følge med voksne.
Spillet tar 60 minutter, pluss 15 minutter introduksjon og 15 minutters avslutning. Må forhåndsbestilles.

PRISER PER PERSON
250 kr inkl gløgg eller kakao og julegrøt

For mer informasjon og bestilling kontakt:
Email: post@oldefarshus.no Tel: +47 926 10 894

Velkommen!

 

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
01.11.2019
31.12.2019

Sjekk ut steder i nærheten