Open menu
Escape Room i fjøset: Haugbrottet
©Strømnes

Escape Room i fjøset: Haugbrottet

Kilde:

- Escape room - lek og spenning

HVEM PLYNDRET GRAVHAUGEN?

For akkurat 1000 år siden – i 1020, var Olav Haraldsson konge i landet. Det er ham vi senere kaller Olav den Hellige. Han var ikke konge i hele landet, bare Viken (Oslo) og på Vestlandet. Han ville gjerne være konge i Trøndelag også og reiste derfor rundt og stevnet bøndene til ting (møteinnkalling), for at de skulle godta ham som konge. Han prøvde på mange vis, både med smiger og sølvmynter. De som ikke ville, tok han til fange og ga juling. Det er utrygge tider.

I år 850 – nesten 200 år før Olav ble hellig, ble Brage og Idunn gravlagt i vikinggrava på Strømnes. Vi vet at Idunn ble gravlagt med et spesielt skattekart.

Akkurat i året 1020, ble gravhaugen plyndret. Å plyndre en gravhaug, kalles et haugbrott. Du kan se sporene av haugbrottet den dag i dag – ei dyp grop i skråningen. Man vet ikke hvem som gjorde haugbrottet, men i plyndringen fikk de nok med seg både smykker og sverd og aller verst, Idunns skattekart.

I dag har vi gode metode for finne spor, også de riktig gamle. Detektiv Snusen har installert seg med en krimlab i Hønhuset. Oppdraget hans, er å finne ut hvem som plyndret gravhaugen og kanskje finne spor av skattekartet. Dette må han så levere til Kulturhistorisk museum. Vi mistenker at han har funnet noe og tenker å beholde skattekartet selv. Akkurat nå er han på butikken, men er tilbake om en time. Kan dere på 60 minutter på å finne skattekartet og hvem som plyndret graven, før Snusen er tilbake? Snusen er en liten luring, så han har nok gjemt funnene sine godt.

HVA ER ESCAPE ROOM?

Escape Room er et sosialt spill for grupper, 2-8 personer, der man leter nøkler, finner koder og løser oppgaver. Man skal løse et mysterium innen 60 minutter.Det viktigste er å samarbeide med å løse gåten. Bakgrunnshistorien hos oss, er en miks av fakta og fantasi. Perfekt for grupper som vil gjøre noe trivelig sammen - vennegjengen, familien, ung og gammel. Ingen fysiske anstrengelser - bare trimming av de hjernecellene som driver med logikk.

ANTALL
For grupper 2-8 personer.
Passer best for barn 7 - 100 år.
Barn under 16 må ha følge med voksne.

Spill hver dag kl. 13, 15, 17 og 19.
Spillet tar 60 minutter, pluss ca. 30 minutter til introduksjon og avslutning.
Må forhåndsbestilles min. tre timer før.

PRISER PER PERSON
NOK 200,-

For mer informasjon og bestilling kontakt:
Email: post@oldefarshus.no Tel: +47 926 10 894

Velkommen!

 

Sjekk ut steder i nærheten