Open menu
Marsimartnan
©Visit Innherred

Marsimartnan

Kilde: Innherred reiseliv AS

Marsimartnan er et et vintermarked bygd på tradisjoner, kvalitet, kultur og opplevelse.

Marsimartnan i Levanger har lange tradisjoner, og kan spores helt tilbake til vikingetiden. I slutten av februar/begynnelsen av mars hvert år fylles trehusbyen av handelsreisende og besøkende fra fjern og nær. Her kan du oppleve konserter, museer, den historiske sjøgata, tivoli, utstillere, lokal mat og drikke.

Datoer i 2020: 26. - 29. Februar 

Kulturarrangementer
Flere spennende kulturarrangement gjennom hele martnan; Historisk martnaskåseri, Konserter, Karneval, trylleshow, vinylkafe og skoletime fra gamledager for å nevne noe – se fullt program.

Fakkelnatta
Fakkelnatta på fredagskvelden er et desidert høydepunkt med historiske tablå. Hele bysentrum slukkes og byen settes i en magisk stemning.

Historisk bakgrunn
Marsimartnan, knyttet til Mattisdag (24. februar), kan spores tilbake til Vikingtida.
Rundt år 1750 var mer enn 1500 svenske forbønder med hester på martnan og handlet med fiskere, fiskebønder og andre handlende.

Beliggenhet
Levanger ligger en time fra Trondheim og en halv time fra Trondheim Lufthavn Værnes. Midt i hjertet av fagre Innherred, er Levanger et sentrum for handel og kultur, tradisjon og historie. Levanger sentrum har vakker trehusbebyggelse og grønne lunger med nærhet til sjøen, brygger og ferje til Ytterøy.

Marsimartnan er Innherreds fremste kulturmartna med fokus på «ekte vare» i alle ledd både når det gjelder handel, kultur og folkefest.

Tidspunkt
Fasiliteter
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag26.02.2020
29.02.2020
Levanger
  • Aktiviteter
    • Marked
    • Tivoli
  • Mat og drikke
    • Lokale retter

Sjekk ut steder i nærheten