Open menu
Skiløyper på Innherred
©Visit Innherred

Skiløyper på Innherred

Kilde: Innherred reiseliv AS

Det er mange flotte skiløyper på Innherred. Her har vi samlet en liten oversikt over hvor dere finner løypeinformasjon og veibeskrivelser. God tur!

Oppkjørte skispor inn til Norges geografiske midtpunkt
Det blir kjørt scooterspor fra Krokbekken (stor P-Plass ) ved Lustadvatnet og inn til Norges geografiske Midtpunkt hver fredag ettermiddag (med forbehold om været, vind og nedbør kan gjøre at sporet ikke står seg). Følg med på facebooksiden til Norges Midtpunkt for oppdateringer på løypestatus.
VEIBESKRIVELSE:
Fra Steinkjer følges Ogndalsveien østover ut av Steinkjer over Guldbergaunet. Følg denne omlag 4 mil forbi Gaulstad og Nordheim. Stor parkering på høyre side av veien.

Kvernsjøen Snåsa/Grong
Fra Heia Gjestegård går det løype til Kvernsjøen og Kvernsjøhytta til Snåsa Fjellstyre. Løypa henger sammen med løypa til Bjørgan og Grong Skisenter. Følg med på facebooksiden til Grong Skisenter eller www.grong-skisenter.no for oppdatert info om løypa.
VEIBESKRIVELSE:
Kjør E6 til Heia Gjestegård på rett innenfor kommunegrensa til Grong nord for Snåsa. Parkering på gjestegården.

Skiløype på Inderøy – Inderøy Skipark/Petter Northug Stadion
Kombinert ski -og skytteranlegg i Vuddubygda på Inderøy. Se her for arenakart over stadionen. Infromasjon av oppkjøring av løyper oppdateres live på mittspor.no
VEIBESKRIVELSE:
Fra Straumen, følg RV761 ca 1,1 km og ta av hvor det er skiltet «skipark» og følg skiltingen helt frem.

Skiløype i Framverran
I Petter Nordthugs barndomsrike er det flotte skiløyper i fjellet. Følg med på Framverran IL på Facebook for løypestatus.
VEIBESKRIVELSE:
Kjør over Skarnsundbrua mellom Inderøy og Mosvik. Ta til venstre etter brua og fortsett rett frem 6 kilometer. Ta av til venstre og kjør opp til parkering på Solberg.

Skiløyper Nordfjellet, Beitstad
Kvernå Hytteforening har mye løyper i Nordfjellet i Beistad. Variert terreng og mange fine lange og korte rundløyper. Ingen info om løypestatus på nett dessverre.
VEIBESKRIVELSE:
Ta av FV 17 fra Vellamelen i Beistad, Steinkjer og inn på Dalbygdveien. Ta av til venstre etter noen hundre meter og følg veien opp på fjellet. Bomvei.

Midterfjellet i Følling og Kvam
Løype på fjellet ikke langt fra E6 nord for Steinkjer. Korte og lange rundløyper. Løypeinformasjon på facebook.
VEIBESKRIVELSE:
Følg E6 fra Steinkjer til skiltet Midterfjellet 4 kilometer nord for Asphaugen (krysset RV17/E6). Følg veien opp på fjellet. Parkering på venstre hånd.

Andre skiløyper:
På Skisporet.no finner du oversikt over løyper på følgende steder:
Byafjellet i Steinkjer
Henningvola i Steinkjer
Leksdalen i Verdal
Skogn i Levanger
Frol i Levanger

Sjekk ut steder i nærheten