Turnéteatret i Trøndelag
©Gerhardsen Karlsen

Turnéteatret i Trøndelag

Turnéteatret i Trøndelag

Turnéteatret i Trøndelag har siden den spede starten i 1983 utviklet seg til å bli en viktig leverandør av teateropplevelser der folk bor. Teatret reiser fra sted til sted og forfører, begeistrer provoserer og underholder. Vi gir deg store opplevelser som beveger.

For aktuelle forestillinger besøk hjemmesiden vår: www.turneteatret.no

Historien til Turnéteatret i Trøndelag starter med etableringen av Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983. I 1996 ble navnet endret til Nord-Trøndelag Teater, et viktig steg mot å etablere av et profesjonelt regionteater. 12 år tok det, og i 2008 fikk teatret endelig status som landsdelsinstitusjon.

Nord-Trøndelag Teater ble etablert som et eget aksjeselskap i 2010, med fylkeskommunen som eneste eier. I forbindelse med fylkessammenslåingen endret teatret navn til Turnéteatret i Trøndelag. Vi er stolte over å tilby profesjonelle teateropplevelser over hele Trøndelag; fra Leka og Røyrvik i Nord, til Oppdal og Røros i sør.

Teaterhuset på Minsaas Plass

Turnéteatret i Trøndelag hadde lenge tilholdssted på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. I september 2015 ble grunnsteinen til Teaterhuset lagt ned og byggingen påbegynt. Det nye Teaterhuset åpnet dørene 9. september 2017.