Å ytre seg i offentligheten

Å ytre seg i offentligheten

Tirsdag 20. oktober kl. 18.00 kommer Åsa Linderborg til Verdal for å snakke om sine erfaringer med å delta i svensk og norsk samfunnsdebatt. Linderborg er en av Sveriges mest profilerte og kjente journalister. Hun er utdannet historiker, men er mest kjent som forfatter, kulturskribent og kulturredaktør i Aftonbladet. Hun er også fast skribent i den norske avisa Klassekampen.

Åsa Linderborg har skrevet to bøker som er utgitt på norsk: Den selvbiografiske skildringa Meg eier ingen i 2007 og Året med 13 måneder. En dagbok fra 2020. Begge fikk stor oppmerksomhet og mye ros. I den første skriver hun om sin oppvekst med en alkoholisert, men kjærlig far i industrisamfunnet Västerås, 10 mil nordvest for Stockholm. Den andre er en personlig skildring av #Metoo-bølgen, sett fra Linderborgs stilling som kulturredaktør i Aftonbladet. I Norge er hun også kjent for sin deltakelse i radioprogrammet «Norsken, svensken og dansken» (sammen med norske Hilde Sandvik og danske Hassan Preisler).

Linderborg vil møte historiker Hilde Gunn Slottemo til en samtale om det å delta i samfunnets offentlige samtale, slik Linderborg har gjort med bøker, journalistikk og personlige ytringer.

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Faglitterær Forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Verdal bibliotek.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
torsdag20.10.202218:00
19:00
Teaterhuset i Verdal