BEATPOETENE

BEATPOETENE

Bli med skuespiller Torstein Andersen på en reise gjennom Beatgenerasjonens verden. Her møter vi blant annet Ginsburg, Kerouac, Burroughs og Snyder.
På 1950-tallet dukket det opp en lett uflidd og aparte gjeng forfattere i amerikansk samfunnsliv. Uflidde og aparte mennesker med kunstneriske tilbøyligheter er en viktig del av Amerikas historie, men akkurat i dette tiåret – manisk opptatt av konformitet og fasade – var de en ekstra torn i øyet på the establishment. Denne gruppa ble kalt beatpoeter og skulle bli en av de viktigste inspirasjonskildene for det paradigmeskiftet som sveipet over USA og Vesten på 60-tallet slik at verden aldri skulle bli helt den samme igjen. Selv om de fleste var forfattere hadde mange av dem en brennende interesse for jazz, og da spesielt bebop.
Båndene mellom beatpoetene og senere rockestjerner har vært mange og sterke. Beatles hyller dem allerede i gruppenavnet. Dylan var nær venn av Allen Ginsberg, han var med på The Rolling Thunder Revue i 1975. Ginsberg er også med på Clash-skiva Combat Rock. Burroughs har også samarbeidet med flere artister, som Sonic Youth og Tom Waits.
(foto Maja Fasting)

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
lørdag15.10.202216:00
18:00
Primstaven bok & antikvariat