Open menu

Fortellinger om barndom - Nils Aas Kunstverksted

Kunstnerskapet til Nils Aas omfavner alt fra de store monumentene til de små intime fortellingene. Med de store hendene sine kunne Nils Aas håndtere alle materialer, fra skjørt papir til hardt metall. Han laget tegninger ført ved raske, men presise linjer, og nøysomt formede treskulpturer, som snakket godt med materialet. Han var en mester, en formsikker og arbeidsom kunstner med et blikk utenom det vanlige for det tredimensjonale.

I årets Nils Aas utstilling fra samlingen, har vi valgt å rette fokus på den delen av kunstnerskapet der barnet, eller det barnlige er det sterkeste fortellende elementet i verket. Ofte balanserer disse skulpturene på grensen til det naivistiske, hverdagslige eller lekende. Likevel er det gjennom barnet de store fortellingene kommer frem. Skulpturene er konkrete nok til at de når oss umiddelbart, subtilt fortalt med enkle grep, men likevel berører de noe stort og vesentlig.

Nils Aas sine skulpturer er noe mer enn selve formen, de har noe det ville være feil å prøve å beskrive med ord, helt meningsløst, da det allerede er fortalt så godt og rett med form.

Utstillingen inneholder et eget rom som vi har kalt "Eventyrrommet". Der inne står "Kollentrollet" (Holmenkollen, Oslo, 1990) av Nils Aas. I "Eventyrrommet" legger vi opp til deltagelse og lek for de minste.

Det er trykt opp plakat og katalog for utstillingen.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
14.09.2019
17.11.2019