Hønsesafari og åpen gårdsbutikk på Høgaunet Gård: Trøndersk Matfestival - et sted nær deg

Bli med på Hønsesafari på Høgaunet gård og møt hønene i de mobile hønsehusene på åkeren. Se hvordan de bruker dagen på å sparke i jorda og leter etter insekter og gress som de vil spise. Bonden er med og forteller, og hjelper til hvis noen vil ta bilde med ei høne på skulderen.

Velkommen innom Høgaunet gård! I butikken har vi egenprodusert mat fra gården, og fra andre fine, lokale produsenter. Vi har blomsterbutikk med en godt utdannet og erfaren blomsterdekoratør og et unikt utvalg av egenproduserte interiørvarer, med fokus på redesign. På gården har vi også drivhus, beitehøns og kaniner, og vi har vårt eget gårdslakteri.

Høgaunet gård er en nydelig liten gård i Munkeby, Levanger. Vi satser på småskalaproduksjoner med målsetning om at vi skal:

Produsere den beste maten

- Ha en produksjon som er god for både klima og miljø

- I gårdsbutikken ønsker vi også å tenke helhetlig rundt bærekraft.

Maten vi selger er produsert innenfor kommunegrensene og blomsterpotter m.m. er handlet på lokale gjenbruksbutikker. Interiørvarene har fokus på redesign og mesteparten av materialene vi bruker er fra gården og skogen rundt oss.

På Høgaunet gård har vi forskjellige produksjoner med topp kvalitet! Varene vi produserer selger vi gjennom gårdsbutikken og reko-ringen. Vi leverer også til restauranter og har blant annet levert kaninkjøtt og spiselige blomster til Speilsalen på Britannia. Vi har eget gårdsslakteri som er godkjent for slakting av kanin og fjørfe, og et registrert kjøkken hvor vi produserer varer til butikken vår.

Vi produserer blant annet:

- Kaninkjøtt, der dyrene er født, stelt, slaktet og pakket på gården.

- Egg fra beitehøns. Hønene flyttes rundt på åkeren i sommerhalvåret.

- Urter, tomater, gresskar og mikrogrønt. I 2022 starter vi med nye produksjoner i våre nye drivhus og markedshage.

- Snittblomster og planter. I sommerhalvåret produserer vi egne snittblomster og planter til gårdsbutikken vår.

- Marengs og krydderblandinger. På kjøkkenet lager vi produkter hovedsakelig med råvarer fra egen gård.

Vi ønsker at et besøk på Høgaunet gård skal inspirere og fascinere. Inspirere til egen kreativitet, egen bevissthet rundt forbruk og bærekraft og inspirere til nye smaker og ideer i ditt eget kjøkken. Det fascinerende med alt som vokser og gror er også noe vi ønsker å formidle. Og hvordan resurser du har rundt deg kan benyttes på kanskje helt andre måter enn det du tidligere har gjort. Omgivelsene våre er gjerne langt rikere enn det vi er klar over. Ta deg gjerne en kaffekopp når du kommer inn i butikken, les litt i litteraturen vi har der og slå gjerne av en prat med oss om det regenerative, oppfinnsomme og nytenkende. Velkommen til oss!

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
fredag, søndag12.08.2022
14.08.2022
11:00
18:00
Høgaunet Gård, Munkeby