Kulinarisk smakstur i Lorvika

I samarbeid med Villnis tilbyr Vestigården en kulinarisk smakstur i Lorvika torsdag 11. august 2022.

Etter en inspirerende innføring i spiselige vekster og en god lokalbrent kaffekopp i det nyrenoverte Stabburet i Vestigården, går turen ned i fjæra. Der høster vi fra Borgenfjordens bredd. Her smaker vi på tang og tare og finner ut hvilken fjærevekst som godt kan bli ditt nye favorittkrydder.

Videre går ferden inn i skogen mot Kvitgeita, Vestigårdens egen trimpost. På veien lærer Ane oss hvilke vekster vi kan putte i munnen og hvordan vi best kan tilberede velsmakende måltid av det vi selv høster langs stien.

På toppen venter bålkaffe og en smak av fjæra og skogen til lunsj.

Etter sankerunden blir råvarene med oss tilbake til Stabburet der vi lager mat med dem, samt spiser sammen rundt langbordet i Vestigården.

Vil du være med på den kulinarisk reisen? På dette kurset ser vi på de mest vanlige artene. Kurset og smaksreisen tar fem timer og avsluttes rundt bordet kl 16.00

Ta på turklær, pakk vann i sekken og sett snuten mot Vestigården 11. august kl 11.00.

Det er 18 plasser rundt bordet.

Allergi? Meld inn spesielle behov til post@vestigarden.no når du melder deg på.

Pris: 800 kr per pers, inkludert kaffe ved adkomst, bålkaffe og smakslunsj, samt kulinarisk kortreist småmat i stabburet.

Om Villnis:
Ane Marit Willmann er gründeren av selskapet. Hun er vokst opp på gård og nært naturen. Barndommen ble tilbrakt i graset, ved elva og i skogen. Skogsyre, engsyre, vassarve og tunbalderbrå gikk ned på høykant mens seljekvister ble til fløyter og fiskestenger. Der og da ble interessen og entusiasmen for lokal og bærekraftig mat skapt. Hun startet Villnis i 2014 og har siden da sanket til restauranter og andre i sesongen og holdt kurs i sanking og matlaging med ville vekster. Ane brenner for den gode smaken og den gode maten produsert med omtanke for både folk, dyr og natur.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
torsdag11.08.202211:00
16:00
Vestigården