Open menu
Marie Sahba - solokonsert hos Primstaven

Marie Sahba - solokonsert hos Primstaven

Nå spenner vi opp latterdøra og slipper løs Kvennavikas spaserstokk i bokhandelen!
Trioen Rune Langfjæran, Bjørnar Austheim og Bjørn Arild Aksnes presenterer figurer fra Martin Kvennavikas verden!

Martin Kvennavika er et produkt av fantasien til fargermester og storlygar Olaf Berg(1855-1946) fra Steinkjer. I en periode på mer enn 20 år skrev og fortalte Olaf Berg godt over 100 skrøner om Martin Kvennavika og mannskapet hans.
Olaf Berg, alias Martin Kvænnavika, hvem var han? Ja, si det! Olaf Berg, som på dialekt forfattet de utrolige historiene om Martin og mannskapet på Survikjækta gikk så til de grader inn i rollen som jækt-skipper, at det for mange har vært vanskelig å skille mellom forfatteren og figuren han skapte. Når det gjelder Martin og mannskapet hans, så er dette altså oppdiktete figurer.
Forfatteren fant likevel trolig modeller og typer i nærmiljøet i Framverran, Mosvik, der han ofte ferierte. Dette ble så grunnlaget for f.eks. Frøskatt-Ainners og Graut-Simen.
Martin Kvænnavikas verden er samlet og redigert av Rune Langfjæran fra Mosvik, som helt siden barndomsårene har interessert seg for de gamle skrønene. Langfjæran har i en årrekke arbeidet med å gjøre Martin Kvænnavika tilgjengelig for nye lesere. Bøkene er illustrert av Kurt Hanssen fra Steinkjer, som med sin karakteristiske strek får fram fantasien og ”gælnskapen” i skrønene.
Mange av skrønene foregår «utaskjærs», om bord på den berømte Survikjækta, der Martin og mannskapet blant annet berger Otto Sverdrup ned fra jordakslingen på Nordpolen, sørger for at svenskene underskriver unionstraktaten i 1905 og seiler verden rundt på ny rekordtid.
Sett av denne lørdags ettermiddagen til å trimme lattermuskler i trivelig selskap!

Tidspunkt
Fasiliteter
UkedagerDatoTidBeliggenhet
lørdag13.03.202115.00
17.00
  • Aktiviteter
    • Bookbar online
  • Spesial
    • Booking: www.primstaven.hoopla.no/sales/1952475475