Marin Håskjold

Marin Håskjold (regi)
Hva er en kvinne?

KORTFILM - OVERETASJEN NAAK

En diskusjon oppstår i en damegarderobe i det en transkvinne blir bedt om å gå. En i garderoben mener at det å være kvinne, ikke er noe man kan bli, men noe man er født som. Diskusjonen eskalerer fortløpende ettersom flere blander seg inn. Alle med forskjellige tanker om hva en kvinne er.

Kunstneren og filmskaperen Marin Håskjold jobber improvisatorisk og intuitivt. Hun tar ikke utgangspunkt i et tradisjonelt manus for å skape dialoger og videre undersøkelser, men skaper komplekse karakterer for å spisse diskusjonen rundt hva som står på spill i samtaler om identitet- og kjønnsproblematikk.

Karakterene og manuset til filmen Hva er en kvinne? er hentet fra kommentarfelt og artikler delt i en lukket, norsk og feministisk Facebook-gruppe. Her har problemstillinger knyttet til kjønn og transrettigheter tvunget fram filosofiske refleksjoner rundt de innarbeidede samfunnsmessige normene som dikterer våre liv, vår oppførsel og vår opplevelse av egne kropper. Filmen spør: Hvem kan definere hvem som er en kvinne og hvem som ikke er det? Er kjønn biologisk eller sosialt kodet?

Filmen vises i overetasjen hele sommersesongen i Nils Aas Kunstverksted.

Marin Håskjold (f.1993, Trondheim) er kunstner og filmskaper. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og filmfestivaler som bandt annet Nordisk Panorama og utstillingen SYKLUS på Telemark Kunstnersenter. Håskjold er utdannet på Nordland kunst og filmskole og har en bachelor i samtidskunst fra Universitetet i Tromsø. Hennes arbeider inkluderer blant annet kortfilmen «I kveld er det lov å være mann» (2017) og videoinstallasjonen «Talkshow» (2020). Håskjold har gjennom filmkollektivet og produksjonsselskapet Alternativ Produksjon regissert og produsert kortfilmen «Hva er en kvinne?» (2020).

Filmen har mottatt en rekke gjeve priser:
Beste kortfilm AMADA den norske filmprisen i 2021
Beste kortfilm
Austin Gay & Lesbian International Film Festival
Beste norske film Den 33. Minimalen Kortfilmfestival
Beste manus 4th BEIRUT INTERNATIONAL WOMEN FILM FESTIVAL

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag18.06.2022
11.09.2022
12:00
16:00