Minnemarkering for unntakstilstanden 1942

I høst er det åtti år siden Reichskommissar Josef Terboven innførte sivil unntakstilstand i Trondheim og deler av Sør-Trøndelag, hele Nord-Trøndelag og Grane herred i Nordland. Terroren som fulgte gikk brutalt ut over enkeltmennesker, familier og lokalsamfunn. Massearrestasjonene, volden og henrettelsene i oktober 1942 har en særskilt plass i historien om SS Strafgefangenenlager Falstad. I løpet av to dager ble totalt 34 nordmenn henrettet i Falstadskogen. 24 av dem var dømt til døden under standrett i fangeleiren. De ti andre ble drept som sonofre uten noen form for lov og dom.

Bli med på minnemarkering i Falstadskogen og hør foredrag om hendelsene 1942 i "standrettsalen" på Falstadsenteret fredag 7. oktober.


PROGRAM:
17.30: Minnemarkering i Falstadskogen med taler, kransnedleggelser og musikk

19.15: Foredrag ved historiker Jon Reitan (NTNU) på Falstadsenteret


Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

I anledning åttiårsmarkeringen, inviterer Falstadsenteret også til åpen dag lørdag 8. oktober. Her vil det bli presentasjoner, kunstneriske innslag, samtaler og guidet vandring i Falstadskogen. Finn ut mer om lørdagens program:
https://falstadsenteret.no/hva-skjer/event/atti-ar-siden-unntakstilstanden-1942

Kommer du langveisfra og ønsker å delta både på minnemarkeringen fredag og åpen dag lørdag, finnes det muligheter for overnatting og bespisning på Falstadsenteret.
Ta kontakt på tlf. 74 02 80 40 eller epost til hotell@falstadsenteret.no for informasjon og bestilling.

Pris
Tidspunkt
Fasiliteter
TypePrisKommentar
Gratis0,00 Billetter
UkedagerDatoTidBeliggenhet
fredag07.10.202217:30
20:00
Falstadsenteret
  • Målgruppe
    • Eldre
    • Voksen