Arctic Race of Norway er et firedagers etapperitt på landevei som arrangeres hver august i Nord-Norges storslåtte natur og i år kommer de også til Innherred og Trøndelag.

Et av Skandinavias viktigste internasjonale sykkelbegivenheter

Lørdag 13.august går rittet fra Namsos kl 13.45 til Skallstuggu i Levanger hvor de går i mål ca kl 17.45. Dette er tredje etappe i sykkelrittet og er 180 km langt. Syklistene sykler fra Namsos gjennom Beitstad, Steinkjer sentrum, Bruem, Henning, langs Leksdalsvatnet i Verdal og til Stiklestad og Vuku, videre til Okkenhaug og Levanger sentrum før de ender på Skallstuggu.

Arctic Race of Norway er en del av Europatouren og 10 av 22 lag som deltok i Tour de France i år stiller på startstreken.

Arrangementet ble først gjennomført i 2013 og har kontinuerlig utviklet seg og nå etablerer seg som et av Skandinavias viktigste internasjonale sykkelbegivenheter, og et av Norges viktigste idrettsbegivenheter.

Sendes på tv over hele verden

Rittet sendes på tv over hele verden, men ingenting slår å stå på kloss hold og høre pusten til utøverne idet de raser forbi. Forbered deg på jublende folkemengder, oppfinnsomme aktiviteter og hyggelig vertskap når verdens beste syklister kommer til Innherred.

Steinkjermartna og Trøndersk Matfestival – et sted nær deg

Samtidig med rittet er det Steinkjermartna og Trøndersk Matfestival – et sted nær deg i alle Innherredskommunene. I både Steinkjer og Levanger det blir arrangement knyttet til sykkelrittet.

Folkefest i Levanger sentrum

I Levanger blir det folkefest med aktivitetsdag i Levanger sentrum. Arrangementet vil huse lokale lag og foreninger, sportsbutikker og sykkelreparatører, storskjerm som viser rittet, foodtrucks samt aktiviteter for store og små i hele gågata og Stadionparken. Loppemarked, storskjerm, spiseområde med bord og benker, Mini Artic Race for de minste, ansiktsmaling, basseverksted, yogakurs og mye mye mer. Mange aktiviteter for store og små denne dagen! Bilkortesjen og Sykkelrittet vil gå gjennom området på ettermiddagen og det forventes store folkemengder.

Vises på storskjerm i Steinkjer

I Steinkjer kan du følge sykkelrittet på storskjerm i teltet på Torget mellom kl 13.00 – 18.00! Finn deg en plass i teltet på torget og se sykkelrittet som denne dagen passerer Steinkjer! Vi oppfordrer alle til å trekke bort til Ogndalsveien eller Strandveien når rittet passerer! Det skjer etter oppsatt plan kl. 15.30.

Kart over løypa fra Namsos til Skallstuggu i Levanger

Kart over Artic Race Innherred

Lokale arrangement

Du vil kanskje også like