I sommer kan du reise så mye du vil i Trøndelag i én uke med AtB SommerPass. Du bestemmer selv om du reiser med buss, tog, trikk og hurtigbåt.
Hva med å velge en bekymringsfri ferieuke på Innherred der du hopper på og av akkurat når det passer deg?

Gulburet - Lena Johnsen

På Innherred kan du reise fra matopplevelse til matopplevelse, opplev kulturen og historien og kom tett på naturen.

Kafeliv i Levanger
Foto: Hattrem Reklame

Du kan reise til Levanger, Ytterøy, Inderøy og Den Gyldne Omvei, Verdal og Stiklestad Nasjonale Kultursenter for å nevne noe….

På tur til Ytterøy med ferga
Foto: Steinkjerfotografen

Reis med tog, buss, ferge og planlegg turen akkurat slik du vil

Stiklestad Nasjonale Kultursenter
Foto Espen Storhaug

Vi hjelper deg gjerne med planleggingen

Du kan starte turen med å ta toget til Levanger. Her kan du velge om du ønsker å bruke dagen i Levanger sentrum eller ta turen over til Ytterøy.

Ytterøy
Øya er kjent som Trondheimsfjordens perle og har en rik historie. Vi anbefaler deg å enten ha med sykkel eller lei en sykkel på turistkontoret på Innherred. Vi møter deg på fergeleiet med sykkelen og du kan velge mellom vanlig sykkel eller el-sykkel. Ønsker du spise kan du ta turen innom kafe Rampa som ligger midt på øya. En tur innom Ytterøy Bygdetun anbefales også.

Rutetabellen for Ytterøyferga finner du her.

Levanger
I Levanger kan du se en fantastisk trehusbegyggelse i sveitser – og jugendstil. Hele 157 eiendommer i bykjernen fredet som en av få gjenværende store trehusområdene i Midt- Norge. Trehusbyen har et spesielt særpreg som du kan oppleve. Ta deg tid til å gå rundt i byen og se på detaljene. Her er det kjempe fint å ta en kopp kaffe, spise mat, handle og gå i gatene.

Tips til overnatting i Levanger

Verdal

Verdal kommune er kjent som kultur- og historiekommunen på Innherred. Nasjonens fødested, Stiklestad, ligger like utenfor sentrum. I hele sommer er det Vikingsommer tir – søn kl 11-16 og her er det mye å oppleve for liten og stor.  Kommer du i slutten av juli kan du oppleve Spelet om Heilag Olav, et av Norges mest kjente utendørs spel. i kulturhuset kan du også besøke utstillinger, få omvisning, overnatte hos Scandic Stiklestad og spise i restaurant Skalden.

 

Den Gyldne Bussrute

Etter å vært i Verdal kan du ta toget til Røra i Inderøy. Hver tirsdag, onsdag og torsdag i juli (5.- 28.juli) kan du ta en busstur etter eget ønske rundt til medlemmene i Den Gyldne Omvei i Inderøy. Du kan ha så mange stopp på bussruten som du ønsker. Bussen stopper på togstasjonen og billetten koster 200 kr for voksne. Den er ikke en del av AtB sommerpass.

Matopplevelser

Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy i 2022 og det gir deg en lovnad om lokalmat av internasjonal klasse når du kommer på besøk.

Dette er noe du vil legge merke til når du besøker Innherred. Her kan du som alle andre år velge og vrake i gode matopplevelser – det som er ekstra spennende i 2022, er at det er gjort et solid stykke arbeid for å synliggjøre kvaliteten på maten du tilbys. Ser du skiltet for European Region of Gastronomy hos et spisested, vet du at minst 30% av maten som serveres er lokal!

Hos medlemmene i Gyldne Omvei kan du besøke gården der prisbelønte oster lages, smake på prisbelønt drikke laget på Inderøy, stoppe hos gårdsbutikker, spise mat laget fra bunnen av med lokale råvarer, også drikken du får servert kommer fra Inderøy. Ostene fra Gangstad Gårdsysteri, akevitten fra Berg gård / Inderøy Brenneri, ølet fra Inderøy Gårdsbryggeri og Inderøysodd fra Inderøy slakteri er bare noen av spesialitetene du kan nyte på din tur.

Steinkjer

I Steinkjer stopper toget midt i sentrum. Her er det kort avstand til overnatting, spisesteder og opplevelser. Ønsker du å tilbringe en natt her kan du sjekke inn hos Quality Hotel Grand, rett ved togstasjonen, før du utforsker byen. Er du glad i gå på tur er det skiltet til Oftenåsen. Her er verdens største hagestol og en fantastisk utsikt utover byen.

Du kan også gå til bystranda og sole deg eller ta turen opp til Egge Museum. Egge Museum ligger på toppen av Eggevammen, i et kulturminnetett landskap med spor fra hele den menneskeskapte historien. De  har en spennende historie sammen med slaget på Stiklestad. Kjenner du den? De har og et friluftsmuseum med komplett 1800-talls gårdsanlegg, dyr, landbruksutstilling og historisk bygate.

Du vil kanskje like: