Lær om Olav den Hellige på Stiklestad, Sørsamer på Saemien Sijte, fornminner og eldgammel historie på Bølareinen og mye mere.

Historiske Innherred

Innherreds vakre kulturlandskap forteller en rik historie. Gjennom glimt fra fortiden ser vi i dag landskapet med nye øyne. Opplev Historiske Innherred med slagplassen fra 1030 på Stiklestad, helleristninger, gravhauger, spor etter 2. verdenskrig og flotte museer.

Attraksjoner fordelt på kommuner

Bla i attraksjonene i de enkelte kommunene rett under, eller scroll nedover siden og velg attraksjoner etter interesse

Levanger

Overnatting og opplevelser for hele familien på Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Verdal

Bauta - Nils Aas Kunstverksted

Inderøy

Egge museum - Foto: Lena Johnsen

Steinkjer

Saemien Sijte - Sørsamisk museum og kulturhus i Snåsa. Foto: Marius Rua

Snåsa

Utforsk Innherreds viking- og middelalderhistorie

Vet du at Olve på Egge sitt fall under slaget på Mære i 1021, dannet grunnlaget for det som skulle skje på Stiklestad ti år senere? Bli med inn i historien på Innherred og bli bedre kjent med både mennskene og hendelsene som viste seg å forme Norge som nasjon!

2. Verdenskrigshistorie på Innherred

Trehusbyen Levanger

Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er en av de få gjenværende trebebyggelsene i Midt-Norge fra årene rundt 1900. Bygårdene gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend. I 2018 fikk Levanger status som fredet kulturmiljø av nasjonal verdi.

Seterbygda Snåsa

Innherred har et aktivt jordbruk og setringen har vært en viktig del av landbruket. I Snåsa på 1700-og 1800-tallet var seterdrifta meget viktig om sommeren og det kan ha vært 300 setrer i bygda før i tiden. Nå er det mellom 15-20 setrer åpen for publikum hver sommer i Snåsa. Besøk en seter i sommer!

Naturattraksjoner

Ser du etter noe annet?