Open menu
Gjerstadhuset
©Gjerstad Stiftelsen

Gjerstadhuset

Kilde: Innherred reiseliv AS

Museum
Gjerstadhuset er
barndomshjemmet til «Snåsakaillen» Joralf Gjerstad og  åpnet dørene for publikum i 2012. Huset er restaurert og fremstår tilnærmet likt slik det så ut gjennom Gjerstad sin oppvekst. Det er Stiftelsen Gjerstadhuset som har stått for oppussing og huset har sin opprinnelse fra Berg Nedre fra rundt midten av 1800-tallet, men ble flyttet til dagens plassering i 1924.  Huset ligger på tunet til Gjerstad's nåværende bolig. 

Huset vil fungere som et museum, og forteller om hans liv og virke. Det er bilder av Joralfs familie, utmerkelser han og kona Signe har fått og man får høre forskjellige historier.


Om Joralf Gjerstad
Joralf er kjent som mannen med varme hender og synske evner, ”Snåsa-mannen” eller «Snåsakaill’n» som snåsningene haller han. I en periode på 50 år har han gratisbehandlet over 50.000 mennesker. De har besøkt ham i hjemmet, på jakt etter helbredelse.

Joralf har skrevet flere lokalhistoriske bøker i tillegg til selvbiografier. Den mest kjente biografien om Joralf er skrevet at Ingar Sletten Kolloen og ble utgitt i 2008.

Joralf Gjerstad har mottatt kongens fortjenstmedalje i sølv og har blitt vist på NRK i dokumentarfilmen ”Kjenner du varmen?”.

Snåsa Hotell er det i tillegg opprettet et ”Joralfmuseum” i form av en utstilling om Joralf sitt liv og virke, og blant annet en byste av Snåsamannen.

Fasiliteter
  • Museum, gallerier og kunsthåndtverk
    • Adgang kun etter avtale

Sjekk ut steder i nærheten