Bilvandring er korte, godt tilrettelagte fotturer som ikke krever noe planlegging. Du kan enkelt stoppe og rusle deg en tur når du kjører gjennom Innherred.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

OFTENÅSEN – 5 KM TUR/RETUR

Oftenåsen ligger like ved Steinkjer sentrum. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15), verdens største hagestol og en fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjord og fjell. Det er et rikt stinett rundt åsen, og disse er godt merket og opparbeidet. Utedo på toppen.

Trehusbyen Levanger

TUR I TREHUSBYEN LEVANGER

Levanger sentrum er med sin unike trehusbebyggelse og beligghet ved fjorden et godt utgangspunkt for gode turopplevelser. Det er merket 4 turruter fra Stadionparken i sentrum. Turene er fra 1,2 til 4,8 kilometer. Alle turene er presentert i egen brosjyre og på infotavle i Stadionparken. Levanger har høy tetthet av Geocacher og flere historiske trehus er QR-merket for selvguidet byvandring.

Bukkhaugen Foto: Steinkjerfotografen

Foto: Steinkjerfotografen

BOKKHAUGEN – 4 KM TUR/RETUR

På toppen av Bokkhaugen i Levanger blir du møtt av en fantastisk utsikt over Innherred. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barne-vogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen.

Fruesko i blomst, Bergsåsen naturreservat

Fruesko i blomst

BERGSSÅSEN – 5 KM TUR/RETUR

I sentrum av Snåsa ligger Bergssåsen naturreservat. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin store og mangfoldige orkidéflora. Her er det en natursti med informasjonsplakater om naturen i området, utsiktspunkt og et vann hvor det er fint å ta en rast.

Vandring til Roaldsteinen, Snåsa

ROALDSTEIN – 2 KM TUR/RETUR

Roaldstein er en gammel bygdeborg i Snåsa og her har du et av de beste utsiktspunktene over Snåsavatnet. På turen passerer du fangstgroper, oldtidsveg og nord-leden av pilegrimsleden.

Stokkvola - Foto: Birger Mossing

Foto: Birger Mossing

STOKKVOLA – 4,5 KM TUR/RETUR

Stien til Stokkvola er et av distriktets flotteste turmål. Turen starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen, Levanger. Den er gruslagt og har benker, rasteplasser, gapahuk og informasjonstavler underveis. Fra toppen har man utsikt til store deler av Innherred.

Vandring på kulturstien mellom Gulburet og Øyna.

Foto WilLee Wright

STRAUMEN – VANGSHYLLA KULTURSTI – 18 KM EN VEI

Kulturstien mellom Strauen og Vangshylla er en av de eldste ferdselsårene på Inderøy. Den snor seg langs fjorden fra Straumen til Vangshylla. Langs stien finnes det flere kulturelle, historiske og botaniske severdigheter som er nærmere beskrevet. Turen kan med fordel deles opp og gås i etapper.

Bergugleberget

BERGUGLEBERGET – 2,8 KM TUR/RETUR

En km fra Fv 72, mot Tromsdalen ligger Bergugleberget. En flott liten tur med historisk sus og på toppen får du nydelig ustikt over Verdal. Underveis er det informasjonstavler om svenske general Armfelts ferd gjennom Verdal i 1718 hvor målet var å innta Trondheim og Trøndelag. Bergugleberget var en kanonplass for forsvar av Verdal. Her var det 6 kanoner og 3 av dem kan du se i dag. Turen passer for alle.