Bilvandring er korte, godt tilrettelagte fotturer som ikke krever noe planlegging. Du kan enkelt stoppe og rusle deg en tur når du kjører gjennom Innherred.

Oftenåsen – 5 km tur/retur

Oftenåsen ligger like ved Steinkjer sentrum. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15), verdens største hagestol og en fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjord og fjell. Det er et rikt stinett rundt åsen, og disse er godt merket og opparbeidet. Utedo på toppen.

Oftenåsen

Trollstien opp - Ainnervein ned? Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og det er fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjorden, Ogndalen og sørover mot Leksdalsvatnet og med Hermannssnasa tronende i bakgrunnen. Det

Stokkvola – 4,5 km tur/retur

Stien til Stokkvola er et av distriktets flotteste turmål. Turen starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen, Levanger. Den er gruslagt og har benker, rasteplasser, gapahuk og informasjonstavler underveis. Fra toppen har man utsikt til store deler av Innherred.

Stokkvola

Stien til Stokkvola er en gruslagt sti i flott terreng. Stien starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen og slynger seg gjennom fjellterrenget til toppen av Stokkvola hvor det er fantastisk utsikt. Stien er drøyt 2 kilometer én veg og passer perfekt for familier. Utsikten på toppen er fantastisk og

Tur i Trehusbyen Levanger

Levanger sentrum er med sin unike trehusbebyggelse og beligghet ved fjorden et godt utgangspunkt for gode turopplevelser. Det er merket 4 turruter fra Stadionparken i sentrum. Turene er fra 1,2 til 4,8 kilometer. Alle turene er presentert i egen brosjyre og på infotavle i Stadionparken. Levanger har høy tetthet av Geocacher og flere historiske trehus er QR-merket for selvguidet byvandring.

Bergsåsen – 5km tur/retur

I sentrum av Snåsa ligger Bergssåsen naturreservat. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin store og mangfoldige orkidéflora. Her er det en natursti med informasjonsplakater om naturen i området, utsiktspunkt og et vann hvor det er fint å ta en rast.

Kultursti Straumen – Vangshylla – 18 km en vei

Kulturstien mellom Strauen og Vangshylla er en av de eldste ferdselsårene på Inderøy. Den snor seg langs fjorden fra Straumen til Vangshylla. Langs stien finnes det flere kulturelle, historiske og botaniske severdigheter som er nærmere beskrevet. Turen kan med fordel deles opp og gås i etapper.

Kultursti Straumen - Vangshylla

(See english translation below)Utøy Kultursti går mellom Straumen og Vangshylla på Inderøy. Langs stien finnes det flere kulturelle, historiske og botaniske severdigheter som er nærmere beskrevet på opplysningstavler underveis (omlag 50 stk i alt). Her kan en lese om historiske steder, planter og dy

Bergugleberget – 2,8 km tur/retur

En km fra Fv 72, mot Tromsdalen ligger Bergugleberget. En flott liten tur med historisk sus og på toppen får du nydelig ustikt over Verdal. Underveis er det informasjonstavler om svenske general Armfelts ferd gjennom Verdal i 1718 hvor målet var å innta Trondheim og Trøndelag. Bergugleberget var en kanonplass for forsvar av Verdal. Her var det 6 kanoner og 3 av dem kan du se i dag. Turen passer for alle.

Bergugleberget

Kjentmannsmerke nr. 36. 3 km tur/retur.Høsten 1907 ble det utarbeidet planer for anleggene som skulle danne "De Værdalske Befestninger". Det ble i første omgang laget planer for festningsgalleriene øst for Vaterholmen og sperrefront (festning) på "Skogrøverknappen" like ved Bergugleberget.Det er er

Persgårdshalla – 2 km tur/retur

Turen til Persgårdshalla tar deg opp fra Gusthaugen i Stod, til en vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla, bratt terreng men flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen.

Topptur til Persgårdshalla

Persgårdshalla er en kort topptur med flott utsikt over Stod, Snåsavatnet og omland. På en finværsdag kan du i klarvær se helt til Forbord i Stjørdal.Start turen ved parkeringsplassen toppen av Gusthagen. Parkeringsplassen er skiltet fra FV 763. Her ifra er stien godt synlig og godt merket. Det går

Bokkhaugen – 4 km tur/retur

På toppen av Bokkhaugen i Levanger blir du møtt av en fantastisk utsikt over Innherred. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barne-vogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen.

Tur til Bukkhaugen

Utsikt over hele Innherred - Perfekt for barnefamilier!Turen til Bukkhaugen er en populær tur i Levanger/Skogn-området. Toppen ligger i Levanger kommune, i nærheten av Torsbustaden skianlegg med start på Lundsbustaden skistadion - Parkeringsvgift.Turen til topps er lett, og det er godt tilrettelagt

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE

Center map
Traffic
Bicycling
Transit