Innherred har mange aktiviteter, med og uten ski, for barn og voksne i påska. Det være seg turer til fots, på sykkel eller på ski. Bestill en take-away i år når du ikke kan besøke din favoritt restaurant. Eller hva med en virtuell tur i et museum?

En litt annerledes påske

I lys av at restriksjonene ifm Covid-19 er forlenget til over påske så er det klart at vi alle får en påske litt utenom det vi er vant til.
Vi anbefaler at du forholder deg til reningslinjene fra FHI i din ferdsel ute. Men det er fremdeles mye du faktisk har LOV til å gjøre

En tur i vår vakre natur er helsebot for det meste

Det anbefales på det sterkeste å å komme seg ut i frisk luft; det er både bra for helsa og ikke minst for humøret i disse dager. Vi er utrolig heldige på Innherred hvor det er så lett å komme seg ut på tur.

Du trenger ikke dra  dit «alle andre» drar.

Hva med å benytte sjansen til å prøve et nytt turmål? Eller besøke et lokalt kulturminne? Kanskje har du fine turmuligheter i nærheten og kan starte hjemmefra?

Mulighetene er mange, både for turer til fots, på sykkel og på ski. Tips til turer finner du videre i dette inlegget/visitinnherred.com, på ut.no, godtur.no, skisporet.no, sykkelstien.info. Sjekk også ut facebooksidene til «Ti på topp» i Levanger, Verdal og Seinkjer, facebooksidene til Inderøytur og Snåsatur/Trimgruppa Snåsa IL.

Husk å holde 1-2 meters avstand til andre for å hindre smittespredning.

Turforslag på Innherred

Sykkelturer på Innherred

Innherred har et fantastisk kulturlandskap og vakker natur med korte avstander og mange spennende steder å besøke – Glem dine Koronabekymringer for ei stund og ta deg en sykkeltur i påskeværet! Har du ikke sykkel, kan du enkelt leie fra Innherred Turistkontor på Steinkjer. Vi har også 5 el-sykler for utleie.

Padling på Innherred

Glad i å padle eller har du lyst til å prøve? Her gir vi deg noe tips til hvor du kan padle på Innherred. Du kan velge mellom ferskvann eller saltvann.

Skiturer

Sjekk Skisporet.no informasjon om oppkjørte løyper.

Skitur til Norges Geografiske Midtpunkt

Skitur i Skjækerfjellet Turen er 18 km t/r og er godt merket.​Turen til Midtpunktet i Skjækra byr på store naturopplevelser og flott natur med stabile snøforhold og storslagen utsikt. Norges Geografiske Midtpunkt er er beregnet av Statens Kartverk.

Besøk museum – Virtuelt

Museumene på Innherred har stengt for publikum, men det er likevel mulig å besøke et museum – gjennom mobilen, nettbrettet eller lignende.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Tre dager i uken, på mandag, onsdag og fredag, klokken 10.30 ha en livesending på Facebook. De deler historier som spenner over tusen år – knyttet til både Olav og til stedet Stiklestad. Gikk du glipp av en live sending – de ligger tilgjengelig på facebooksiden deres.

Nils Aas Kunstverksted

De tar deg med på en digital omvisning i deres permanente utstilling «Nils Aas – Liv og virke både på facebook og instagram. Postet i 8 deler mellom 16. – 22. mars.
For inspirasjon til aktiviteter hjemme, poster de også mange morsomme, nyttige og lærerike tips på verkstedets egen instagramkonto.

Falstadsenteret

De deler bilder fra tidligere utstillinger på facebooksiden sin. De håper dere vil ha glede av dette og om noen har spørsmål eller kommentarer så del det gjerne med de i kommentarfeltet.

Take-Aways

Mange ser frem til å kose seg med et restaurantbesøk i påsketiden. Nå er det veldig mange restauranter som ikke tar imot gjester i denne korona-pandemien, men har gitt mange bedrifter på Innherred behov for å tenke nytt og det drar du også godt av – Hos mange kan du bestille ferske bakevarer og lokalmat eller  rett hjem. Ja, ikke bare mat men også skatter fra gjenbruksbutikken. Se link nedenfor for detaljer.

Fjellturer med overnatting

Det er jo for tiden ikke lov å dra på hyttetur i en annen kommune enn hvor du har bostedsadresse. Mange hytteutleietilbydere holder også hyttene sine stengte. Bor du i Snåsa og ønsker å dra på fjellturferie i påsken, så er Snåsa Fjellstyre sine hytter tilgjengelig for utleie – for Snåsabygg.

Isfiske

Isfiske er både en spennende og morsom form for fiske. Isen må selvfølgelig være tykk nok til å tåle vekten din. Is på 15 cm eller mer er som regel tykk nok. Hvis du er usikker, er det lurt å borre hull på vei ut for å sjekke tykkelsen. Husk isborr og varme klær!
Innherred har mange flotte vann å fiske i. Man kan fiske langt til fjells, nært vei eller på sjøisen.

Besøk et kulturminne på Innherred

Innherred har jo en sentral plass i norsk historie med slaget på Stiklestad som midtpunkt, og er spesielt rik på fornminner som gravfelt og helleristninger. Ta deg en rundtur og utforsk våre kulturminner.

GOD PÅSKE!