Opplev Den Gyldne Omvei fra sykkelsetet!
Ta toget fra Trondheim og sykle Borgenfjorden rundt med overnatting, mat og gode opplevelser!

Borgenfjorden rundt på sykkel

Borgenfjorden rundt er en sykkeltur på 32 km rundt Borgenfjorden og Den Gyldne Omvei, 1,5 time nord for Trondheim. Ruta slynger seg mellom trønderske gårder og vakkert kulturlandskap, og du passerer blant annet middelalderkirken Mære kirke, hjortefarmen på Gjørv Gård, Gangstad Gårdsysteri, gårdsbutikken Gulburet og Straumen sentrum. Du sykler i fra matfat til matfat og opplever unik historie underveis. Flott som både dagstur og tur med overnatting.
Sykkelturen går delvis på asfaltert vei og noe grusvei.

I 2022 er Trøndelag European Region of Gastronomy og dette vil du se og merke når du besøker Inderøy.

Ta toget og lei sykkel!

Borgenfjorden Rundt kan enten sykles som en dagstur eller over to dager. Ta toget til Sparbu stasjon. Trønderbanen går en gang i timen på hverdagene og en gang annenhver time i helgene. Vi leier ut el-sykkel og vanlig sykkel og vi kan møte deg på togstasjonen. Da får du også kart og rutebeskrivelse, sykkelveske, pumpe, hjelm og refleksvest. Bagasjen kjører vi til overnattingsstedet for deg om ønskelig.

Dag 1

Fra Sparbu togstasjon sykler du nordover og til Mære kirke. Det er en middelalderkirke som har vært et religiøst senter gjennom både hedendom og kristendom. Mære kirke er reist på samme sted som det gamle gudehovet stod. Kirka har nydelig utsikt utover Borgenfjorden. Du passerer også Mære Landbruksskole og hjortefarmen Gjørv som er en av landets største hjortefarmer med over 350 dyr.

Du kan nå velge å ta en avstikker til Gangstad Gårdsysteri, Norges første autoriserte gårdsysteri. I gårdsbutikken  får du kjøpt prisbelønte oster av gårdens ferske kumelk, bl.a. ulike hvit- og blåskimmeloster, samt den populære salatosten. Du kan også kjøpe fløteis, youghurtis og sorbèter som du kan nyte i tunet sammen med en kopp kaffe.

Ikke langt fra Gangstad Gårdsysteri ligger Gulburet, en bugnende gårdsbutikk med varer fra de små, hardtarbeidende leverandører som for enhver pris vektlegger kvalitet. Her finner du et spennende utvalg av egenproduserte brød, lefser og drops. Du får også kjøpt bl.a. flatbrød, ost, spekemat, geleer, sjokolade, strikk og søm, håndlagde treprodukter, salver og såper fra produsenter i området.
I kafeen over gårdsbutikken kan du nyte et nydelig måltid med lokale råvarer. På menyen står alltid fersk bakst og deilige kaker fra Gulburets eget gårdsbakeri. Brødene bli til deilige smørbrød når de får følge av Gulburets favorittpålegg fra deres eget sortiment samt andre lokale leverandører. I sommerhalvåret kan du også spise ute i tunet, gjerne under Alma tuntre.

DAG 2

Vi anbefaler deg å ta deg litt tid til å utforske Straumen. Straumen ligger helt nede ved sjøen og her er det koselige butikker, museum og skulpturparken Muustrøparken. I Muustrøparken er det 11 små og store skulpturer av Nils Aas, en av Norges mest betydningsfulle billedhoggere. Ikke langt unna finner du Nils Aas Kunstverksted.  Nils Aas  ble født på Inderøy og kunstverkstedet ligger i nærheten av hans barndomshjem. I tillegg til den faste ustillingen om Nils Aas sit liv og vireke, finner du også vekslende utstillinger av samtidskunst innenfor bilde og skulptur. Ta gjerne en tur innom Galleri Mitsel også som ligger like ved Muustrøparken. Inderøy Landhandleri er en koselig og artig butikk å utforske. Du må også gjerne deg en tur innom de herlige damene på Kjerringa me’ Straumen.

Deretter fortsetter du sykkelturen rundt Borgenfjorden med siste etappe tilbake til Sparbu Stasjon hvor du setter fra deg sykkel og utstyr.

Du kan også velge å sykle til Røra stasjon, litt lengre sør for Sparbu stasjon. Sykler du til Røra anbefaler vi deg å stoppe ovenfor Sund Folkehøgskole for å se utsikten utover Inderøy. Du sykler også til butikken God Mat Lokalt som er en butikk med de beste lokalproduserte mat- og drikkevarene fra Trøndelag. I butikken bugner det av varer fra over 70 mat- og drikkeprodusenter – på én salgsarena. Fra God Mat Lokalt er det ca 1km til togstasjonen, så her kan du kjøpe med deg mye god mat hjem.

Vi kjører selvfølgelig bagasjen deres til og fra overnattingsstedet.

Bestillingsinformasjon: Borgenfjorden Rundt på sykkel

Borgenfjorden Rundt på sykkel - Mære kirke. Foto Wil-Lee Wright

Fra 899,-

Du vil kanskje også like

Den Gyldne Omvei – for deg som elsker mat, kunst og ro

Langs Den Gyldne Omvei på Inderøy på Innherred finner du mat laget av lokale råvarer, som selges både på gårdsutsalg og i restauranter. Her får du alt fra brødvarer og eksklusivt syltetøy til foredlete kjøttvarer som skinke og pølse. Inderøy Gårdsbryggeri kan by på hele 10 sorter øl, og er åpent for besøk på lørdager. En kjøretur i det nydelige kulturlandskapet på Inderøy byr på mange overraskelser, og kanskje lurer din nye favorittsmak rundt neste sving?