I gamle dager hadde hver gård sin oppskrift og hemmelige ingredienser. Tradisjonen holdes i dag i hevd av dedikerte produsenter på innherred!

Lokalprodusert øl

Tradisjonen med lokalprodusert øl ivaretas i dag av Inderøy Gårdsbryggeri, Gulburet, Grana Bryggeri og Fæby. Malt og humle av god kvalitet bidrar til å gi ølet fyldig smak og særpreg.

Øl fra Inderøy Gårdsbryggeri er i salg i dagligvare og på polet, samt at det serveres hos spisesteder på Innherred. På Gulburet produseres det øl på fat, og den kan bare nytes dersom du oppsøker Gulburet. Liv Elin på Gulburet baker sågar byggbrød med mask og øl.

Grana Bryggeri i Snåsa byr på god stemning, overnatting og godt vertskap, mens i Steinkjer finner du Nord-Europas minste ølutsalg vegg i vegg med Kulturscenen Vårt Hjem. Der kan du handle øl fra Midtpunktet bryggeri på egne flasker.

Fæby bryggeri i Verdal har de et unikt ølkonsept; et serveringstilbud for grupper der øl står i fokus gjennom gode matopplevelser! Fæby er perfekt for store og små møter, og andre sosiale tilsetninger.  De selger  også ølet direkte til forbruker, fra deres taproom eller gårdsbutikken.

Øl og matopplevelser hos Fæby Bryggeri i Verdal. Foto: Espen Storhaug

Akevittdestilleri

Inderøykarve har inspirert Svein Berfjord på Berg Gård til å ta opp igjen en gammel tradisjon; akevittbrenning. 119 år etter siste flaske ble tappet på Sundnes Brenneri gjenoppstod tradisjonen på Berg Gård. Akvitten nytes fra tulipanglass som kan kjøpes i Berg Gårds gårdsbutikk.

Dersom du ønsker smaken av Akevitt som følge til ost eller annen mat anbefales geleen Berg Gård lager av Aquavit no. 1. Den fås selvfølgelig kjøpt i gårdsbutikken.

Akevittsmaking på Berg Gård Foto Pia M Lerseth 2x1

Øl- og akevittsmaking

Flere av produsentere tilbyr gruppeopplevelser hvor egenproduserte drikkevarer står i fokus. Det er også mulig å sette sammen en pakke med flere opplevelser, god mat og drikke og selvfølgelig overnatting. Ta kontakt så hjelper vi deg med planleggingen!

Du vil kanskje også like