Vær sammen i nuet – nyt stillhet og vennskap i en3 dager tur langs St. Olavsleden fra Stiklestad til Tautra. Nyt god mat og gode samtaler, bli bedre kjent med deg selv og historien – velkommen som pilegrim.

En indre og ytre reise

Å være pilegrim er en indre og ytre reise. Ta med deg et par gode venninner, en søster og din mor på en pilegrimsreise langs St. Olavsleden mellom Stiklestad og Falstad i Levanger. Vi har laget en tredagers reise til fots og på sykkel og tilbyr en ferdig reispakke som lett kan tilpasses deres ønsker og behov.

Dag 1 – Stiklestad

Reisen starter på Stiklestad. Dere går deler av pilegrimsleden St.Olavsleden som går fra Stiklestad til Nidaros. Turen tar 5-6 timer, er 21 km lang og terrenget er lett å gå i med skog og mark. Områdene dere vandrer igjennom har vært tyngdepunkter i norsk vikingtid og middelalder.
Når dere kommer til Munkeby Herberge blir dere ønsket hjertelig velkommen av Håkon og Sissel. Koselig og komfortabel innkvartering i fjøset eller stabburet på Munkeby.
Etter at dere har slappet av er får dere servert en middag med lokale smaker. (skal finne ut mer om denne middagen)
Hos Munkeby Herberge deler pilegrimsleden seg i en indre og ytre led. Dere skal neste dag følge ytre led til Tautra.

Dag 2: Munkeby – Tautra

Dere starter dagen med å reise til Munkeby Mariakloster kl 7.00 for å være med på tidebønn som starter kl 07.15. Her er dere sammen med munkene i klosteret.
Etter tidebønnen spiser dere en god frokost hos Munkeby Herberge. Her er også syklene dere skal bruke når dere skal sykle til Falstadsenteret (26km på asfalt) og videre til Tautra (36,5km på asfalt).
På vei til Falstadsenteret sykler dere gjennom trehusbyen Levanger. Her anbefales også et besøk på Levanger Fotomuseum. Kjemikeren Harald Renbjør, en pioner i Norge hva fargefotografi angår, levde her i Levanger og på museet har de satt opp hans verksted identisk med det originale og stiller hvert år ut fantastiske kopier fra hans rike arv av negativer og andre temporære utstillinger.
Når dere sykler videre kommer dere til Alstadhaug kirke, en av Norges største gravhauger og Norske Skogs store fabrikkanlegg på Fiborgtangen. Det er en kort avstikker å ta turen opp til kirken og den er åpne om sommeren. Videre blir det igjen landlig langs fjorden og dere ankommer Ekne og Falstadsenteret hvor dere får servert en god lunsj med lokale smaker.

Omvisning i et historisk perspektiv

Senteret holder til i hovedbygningen til den tidligere tyske fangeleiren SS Strafgefangenenlager Falstad. Leiren var en av de største fangeleirene i Norge under 2.verdenskrig. I dag er Falstad et minnested og senter for menneskerettigheter. Her kan dere ta en runde i den faste utstillingen og bruke den digitale rekonstruksjonen av stedet for å bli bedre kjent med spesielt historien fra andre verdenskrig. Falstadsenteret ligger i et særegent historisk landskap. Falstad tilbyr overnatting og har et kjøkken som serverer nydelig mat av høy kvalitet.