Opplev det beste Norge har å by på av lokalmat og vertskap! Opplev lokale gårdsbutikker, kunst og natur langs Den Gyldne Omvei. Kanskje tar du deg en sykkeltur?

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Den Gyldne Bussrute

Hopp på, Hopp av langs Den Gyldne Omvei

I år kan du hver tirsdag, onsdag og torsdag i juli (5.- 28.juli) kan du ta en busstur etter eget ønske rundt til medlemmene i Den Gyldne Omvei. Du kan ha så mange stopp som du ønsker.
Les mer om tilbudet her.

Den Gyldne Omvei – for deg som elsker mat, kunst og ro

Langs Den Gyldne Omvei på Inderøy på Innherred finner du mat laget av lokale råvarer, som selges både på gårdsutsalg og i restauranter. Her får du alt fra brødvarer og eksklusivt syltetøy til foredlete kjøttvarer som skinke og pølse. Inderøy Gårdsbryggeri kan by på over 20 sorter øl, mjød og eplemost og er åpent for besøk på lørdager. En kjøretur i det nydelige kulturlandskapet på Inderøy byr på mange overraskelser, og kanskje lurer din nye favorittsmak rundt neste sving?

PRISVINNENDE LOKALMAT FRA INDERØY

Gårdsmat og økologisk mat med lange tradisjoner satt ut i livet av mennesker som brenner for håndverk og tradisjoner vil du oppleve når du besøker Den Gyldne Omvei. Ostene fra Gangstad, akevitten fra Berg gård, øl fra Inderøy Gårdsbryggeri og Inderøysodd fra Inderøy slakteri er bare noen av spesialitetene du kan nyte på din tur.

OVERNATTING LANGS DEN GYLDNE OMVEI

Synk ned i myke senger, og sovne til lyden av fuglesang og bølgeskvulp, rautende kyr og kornet som svaier i vinden. Omgi deg med historiske møbler eller la deg fascinere av moderne kunst og idyll ved fjorden – du velger!

Restauranter langs Den Gyldne Omvei

Her er et utvalg av spisesteder langs Den Gyldne Omvei. Klikk deg inn for mer informasjon og åpningstider

Shopping på Den Gyldne Omvei

La deg sjarmere av de koselige gårdsbutikkene, de håndlagde lysene og håndtverket som kreves for å lage vakker keramik. Bli med inn i kunstnerens verksted og observer prduktenes vei fra råvare til ferdig produkt!

KUNST OG KULTUR LANGS DEN GYLDNE OMVEI

Bli med inn i Nils Aas Kunstverksted – Et museum for skulptøren Nils Aas (1933 – 2004) på hans fødested Straumen i Inderøy. I Nils Aas Kunstverksted holdes fire utstillinger i året, hvor den permanente utstillingen danner grunnlag for en gjensidig dialog mellom Aas` s kunstnerskap og samtidskunsten. I nærheten ligger Muustrøparken med mange skulpturer av Nils Aas. Se her for mer informasjon og åpningstider.

På Saga Senter For Fotografi er det årlige kunstutstillinger med fotografer fra inn- og utland, Galleri Mitsel byr på glasskunst, keramikk, håndfarget garn og akvareller av Heidi Mitsel Bullen, mens middelalderkirkene, Kjerknesvågen og Muustrøparken representerer lokal og nasjonal historie.

Opplev Inderøy og Den Gyldne Omvei fra fjorden

Har du lyst på en vakker sjø opplevelse rundt Inderøy eller oppleve den sterke tidevannstrømmenen?  Det kan du få oppleve med Fjordturer – de tilbyr alt fra enkle turer til selskap om bord i båten. Du kan leie båten for dagen eller på timebasis.
I sommersesongen setter Fjordturer også opp åpne turer som du kan melde deg på – som f. eks bike and boat. Følg med på facebooksiden deres for informasjon om de åpne turene.

SYKKEL OG VANDRING LANGS DEN GYLDNE OMVEI

Opplev det vakre kulturlandskapet fra sykkelsetet, til fots eller fra sjøen. Lei sykkel på turistkontoret og sykle fra matfat til matfat, opplevese til opplevelse. Vandre langs fjorden og kjenn hvilepulsen komme snikende.