Levende historie for hele familien i flotte omgivelser. I bygata møter du butikker og handverkere. Kanskje vil du kjøpe drops av butikkjomfrua?

SOMMER PÅ EGGE:

Besøk friluftsmuseet og få et innblikk i hvordan det var å leve på en middels gård siste halvdel av 1800- tallet. Ofte har de aktiviteter og demonstrasjoner på gang.; f.eks baking, håndverk eller gårdsarbeid gjort på gammelmåten. Publikum blir involvert og får om de ønsker det delta når de kommer på besøk. Guidinger på museet skjer fortløpende i løpet av dagen.

For barna:
Mye spennende for små og store barn på Egge Museum i sommersesongen. Det blir som i fjor også mulighet for å melde seg på som gammeldagsunge!

På friluftsmuseet er det dyr hele sommeren og barna har rikelig med anledning til å hilse på de.
Høyet fra hesjene er fint å hoppe i og kanskje tausa baker noe dere kan smake på.
I “Den lille krambod” (i bygata) kan de minste stå bak disken og selge varer eller servere kundene nykokt kaffe.
I landbruksutstillinga er det mange gamle traktorer som både store og små barn ofte er veldig interessert i.
Museet åpner for sesongen med Barnas dag, et heidundrende familiearrangement med masse aktiviteter på hele museumsområdet.

UTSTILLINGER

Egge Museum har den største samlingen av landbruksutstyr nord for Dovre. Her finner du alt fra grøftespader til lokomobiler er med på å gi et innblikk i mangfold og teknologisk utvikling i jordbruket fra tidlig 1800-tallet og frem til i dag. Blant samlingen er et trettitalls veterantraktorer – ikke alle utstilt samtidig.

Egge Museum skal også fortelle historien til hele Steinkjer, og det kommer til syne i utstillingshallen ved friluftsmuseet. I utstillinga Steinkjer – portretter av en by kan du lese, se på bilder og gjenstander fra gamle dagers Steinkjer. Den største delen av utstillinga er ei bygate slik den kan ha sett uti Steinkjer i mellomkrigstida

GRAVHAUGER

Gravhauger fra vikingtiden ligger som perler på en snor langs begge sider av veien, og leder oss inn på tunet til Egge gård – et høvdingesete med tusenårig historie, godt kjent fra sagaene.
Her holdt vikingenes mektigste høvdinger til; Trond Haka, Olve og Kalv Arnesson, Sistnevnte var en av de som samlet bøndene til kamp mot Olav Haraldsson i slaget på Stiklestad i 1030.
I løpet av en tusenårsperiode har rundt 50 graver blitt plassert langsetter den markante moreneryggen Eggevammen.

I dag finner man en rekonstruert storgårdshage fra begynnelsen på 1900-tallet på Eggetunet. Her kan man nyte utsikten over hele byen eller ta en spasertur langs gravhaugene på Sigridstien.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit