Center map
Traffic
Bicycling
Transit

SOMMER PÅ EGGE:
Besøk friluftsmuseet og få et innblikk i hvordan det var å leve på en middels gård siste halvdel av 1800- tallet. Ofte har de aktiviteter og demonstrasjoner på gang.; f.eks baking, håndverk eller gårdsarbeid gjort på gammelmåten. Publikum blir involvert og får om de ønsker det delta når de kommer på besøk. Guidinger på museet skjer fortløpende i løpet av dagen.

For barna:
Mye spennende for små og store barn på Egge Museum i sommersesongen. Det blir som i fjor også mulighet for å melde seg på som gammeldagsunge!

  • På friluftsmuseet er det dyr hele sommeren og barna har rikelig anledning til å hilse på de.
  • Høyet fra hesjene er fint å hoppe i og kanskje tausa baker noe dere kan smake på.
  • I “Den lille krambod” (i bygata) kan de minste stå bak disken og selge varer eller servere kundene nykokt kaffe.
  • I landbruksutstillinga er det mange gamle traktorer som både store og små barn ofte er veldig interessert i.
  • Museet åpner for sesongen med Barnas dag, et heidundrende familiearrangement med masse aktiviteter på hele museumsområdet.

UTSTILLINGER
Egge Museum har også ei landbruksavdeling med både faste og skiftende utstillinger hele året.

GRAVMINNER
Gravminner fra vikingtiden ligger som perler på en snor langs begge sider av veien, og leder oss inn på tunet til Egge gård – et høvdingesete med tusenårig historie, godt kjent fra sagaene.
Her holdt vikingenes mektigste høvdinger til; Trond Haka, Olve og Kalv Arnesson, Sistnevnte var en av de som samlet bøndene til kamp mot Olav Haraldsson i slaget på Stiklestad i 1030.

I dag finner man en rekonstruert storgårdshage fra begynnelsen på 1900-tallet på Eggetunet. Her kan man nyte utsikten over hele byen eller ta en spasertur langs gravhaugene på Sigridstien.