SEILASEN ER UTSATT TIL NESTE SOMMER, DATOER KOMMER
Bli med på en eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden når Verdens eldste seildampskip som fortsatt er i bruk legger fra kai i Trondheim 5. august

Eventyrlig seilas  5.-7. august 2022

5. august legger endelig SDS Hansteen fra kai i Trondheim og starter ei tredagers sjøreise på indre Trondheimsfjord med anløp på Frosta, Levanger, Ytterøy, Mosvik, Inderøy, Steinkjer og Leksvik. Underveis kan du la deg målbinde av vakker natur, underholdning, trivelig vertskap og god mat!

Underholdning og folkeliv

Alle anløpssteder har arrangement knyttet til anløpet som setter fokus på tidligere tiders virksomhet og den kultur og folkeliv som utviklet seg som en følge av denne dampskipstrafikken.

Eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden - levanger hansteen frits nordberg 2014

Verdens eldste seildampskip i bruk

SDS Hansteen, fra 1866, er verdens eldste seil og dampskip i bruk. Den har ei historie som forskiningsfartøy, kongeskip, rutebåt i Trondheimsfjorden og på Helgeland og hospitalskip i Oslo. Skipet anløper gamle restaurerte kaianlegg med historisk sus. Ved hvert anløpssted og ombord, møter reisende og besøkende tablåer, musikk og mye annet om bygdene og kulturlivet knyttet til denne skipstrafikken.

Hansteen Trond Skjelvan Foto Visit Innherred

Eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden

Besøk av landets eneste kombinerte damp- og seilbåt

Anløpshavner og utvalgte overnattingssteder