Bli med på en eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden når Verdens eldste seildampskip som fortsatt er i bruk legger fra kai i Trondheim 1. august!

Eventyrlig seilas

Torsdag den 1. august legger SDS Hansteen fra kai i Trondheim og starter ei firedagers sjøreise på indre Trondheimsfjord med anløp på Tautra, Levanger, Ytterøy, Mosvik, Kjerknesvågen på Inderøy, Steinkjer og Leksvik. Retur til Trondheim søndag kveld den 4. august. Underveis kan du la deg målbinde av vakker natur, underholdning, trivelig vertskap og god mat!

Underholdning og folkeliv

Alle anløpssteder har arrangement knyttet til anløpet som setter fokus på tidligere tiders virksomhet og den kultur og folkeliv som utviklet seg som en følge av denne dampskipstrafikken.

Eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden - levanger hansteen frits nordberg 2014

Verdens eldste seildampskip i bruk

SDS Hansteen, fra 1866, er verdens eldste seil og dampskip i bruk. Den har ei historie som forskiningsfartøy, kongeskip, rutebåt i Trondheimsfjorden og på Helgeland og hospitalskip i Oslo. Skipet anløper gamle restaurerte kaianlegg med historisk sus. Ved hvert anløpssted og ombord, møter reisende og besøkende tablåer, musikk og mye annet om bygdene og kulturlivet knyttet til denne skipstrafikken.

Hansteen Trond Skjelvan Foto Visit Innherred

Bilettpriser

Hele seilasen: NOK 2800/*1400
Dagsturer: NOK 700/*350
Enkeltanløp: NOK 300/*150
Prisene gjelder KUN selve seilasen, ikke mat, overnatting og aktiviteter.
*= Barn under 15 år

Du vil bli kontaktet etter bestilling, og få tilbud på en totaltpakke med overnatting, mat og aktiviteter.

Kjøp gjerne turen som gavekort!

Anløpshavner og utvalgte overnattingssteder