Ønsker du å samle hele storfamilien for familieferie en langhelg eller mer? Bruk tid sammen og skap gode minner – vi gir deg tips til planleggingen!

Er familien spredt over hele landet eller i ulike land er det viktig å holde kontakten. Da er det perfekt å planlegge en familieferie sammen.

Å tilbringe tid sammen flere generasjoner er noe vi sjelden har tid til i hverdagen, tida løper fra oss i en hektisk hverdag. Derfor er det perfekt å planlegge en ferie hvor besteforeldre, barn og barnebarn skaper gode minner sammen. En ferie hvor barn kan være barn, men hvor de voksne også har tid til å være voksne.

inderøy damer strømns_foto_lena_johnsen (3)

På Innherred er mulighetene mange, enten dere liker fjorden eller fjellet, enkel standard eller mer luksuriøse omgivelser. Er dere glade i god mat kan dere bestille maten hjem eller ta turen til en av Innherreds gode restauranter – det er dere som bestemmer!

Fjell- og bondegårdsferie

Nyt familieferie med hele storfamilien. Bruk tida på fjellturer, bålkos, fiske, padling og aktiviteter sammen. Tilbered maten ute og nyt lunsjen i solveggen. Kanskje kan bestemor og bestefar lære barnebarna å grille selvfiska fisk?

Mokk Gård – en fjellgård i randsonen av Blåfjella Skjækerfjella nasjonalpark

Den gamle erværdige storgården Mokk Gård, er fortsatt i drift der den troner majestetisk under Gruvefjellet i Ogndal, Steinkjer. Mokk Gård byr på overnatting med fullpensjon eller selvhushold. Kanskje det frister med en felles festmiddag med kaffe i den flotte peisestua? Det er fantastiske turmuligheter ved Mokk Gård. Rett fra tunet kan du vandre langs merka ruter inn mot Blåfjella- Skjækerfjella Nasjonalpark og Norges Geografiske Midtpunkt. Bor det en liten eventyrer i deg må du hive deg med på guidet grottevandring – en fantastisk opplevelse for hele familien!
Les mer om Mokk Gård

Ved foten av Hårskallen i Levanger, et av Innherreds flotteste toppturmål, ligger Skallstuggu. Terrenget rundt Skallstuggu byr på sykkel- og fotturer, og vinterstid er det oppkjørte skiløyper og akebakker. Rett nedenfor Skallstuggu er det muligheter for å padle og fiske. Frister det med guidet tur i fjellet stiller vertskapet opp både til fots, på ski og med sykkel – perfekt for familieferie

Det er rikelig med grusveger som både små- og store kan sykle langs. I tillegg finner dere Roknesvollen 4H-seter som er åpen i sommermånedene med dyr og aktiviteter for barna kun en liten sykkel- og gåtur unna. Uteområdet er tilrettelagt med klatrestativ og bålplasser.

Hårskallen i Levanger

Seter – og Villmarksferie

På Snåsa er setertradisjonene sterke og det er mellom 15-20 setrer åpen hver sommer. De første setrene åpner i begynnelsen av juni, og de siste stenger ikke før i slutten av august. Her beiter kyrne rent, friskt og urterikt fjellgress som gir melka og seterproduktene særegne kvaliteter. Gjennom hele sommeren er det mulig å oppleve det helt spesielle seterlivet og smake på ekte seterprodukter.

Holsingseteren

Holsingseteren ligger vakkert til i Roktdalen i Snåsa, like ved grensen til Steinkjer kommune. De driver  med tradisjonell seterdrift med foredling av all melk.
På Holsingsetra har kan du kose deg blandt dyrene: de har melkekyr, kalver, lam, griseunger, høner, kaniner, katter, hund og hest. Her kan du ta en levende ferie i et ekte setermiljø!

På setra kan du ta del i ulike aktiviteter for store og små:
– Bli med på separering, stell og foring av dyra, og eggplukking
– Du kan plukke bær, koke rømmegrøt, eller bidra med annen matlaging
– Ønsker du å dra på fisketur eller skogstur er det fine muligheter for det
– Er du historieinteressert, kan vi gjerne fortelle historier fra setring før i tida
– Merket sti fra seteren til gammel boplass

Holsingseteren tilbyr seterovernatting og det er 6 soveplasser i seterstuggu og 8 soveplasser i Lavvon.

Familieferie på Inderøy og langs DEN GYLDNE OMVEI

Den Gyldne Omvei er kjent for sitt vakre landskap og mange tilbud innen gårdsmat, opplevelser og kunst. Her kan dere sykle, padle, fiske, gå på tur, leke i fjæra, bade, fotografere og nyte deilig mat sammen som familie. Familieferie med tid sammen.

Mosvik, Foto: Lena Johnsen

Det er muligheter for å dele seg opp og bruke tid på opplevelser man lenge har drømt om, for så å møtes til felles lunsj eller middag. Kanskje har du lenge drømt om å besøke kuntneren i verkstedet, eller diskutere surdeig og gamle kornslag Liv Elin på Gulburet eller smake deilige oster og is på Gangstad?

I Muustrøparken kan dere rusle og nyte både blomster og Nils Aas sine skulpturer, mens barna kan løper og leke mellom træne. Legg inn et besøk i Straumen sentrum og en enkel matbit før dere tar kveld.

Natta tilbringer dere i sykkelavstand fra Sentrum, på Husfrua Gårdshotell, Strømnes – Oldefars Gjestehus eller Saga – Senter for Fotografi. Tre gamle hus med helt ulik, og unik historie. Felles er det gode vertskapet og fantastiske beliggenheten, hver på sin måte! Du kan også velge Jægtvolden fjordhotell, med beliggenhet helt nede ved fjorden og omringet av en vakker park.

Eller hva med Husmannsplassen Wigen like ved vakre Kjerknesvågen på Inderøy. Den perfekt plass for familiefolg og en, to og tre generasjoner i lag.

Fine dager ved Snåsavatnet

Snåsavatnet ligger i Steinkjer og Snåsa kommune og er norges 6. største innsjø. Området byr på mange flotte opplevelser og aktiviteter.

Padling på Snåsavatnet

Rundt Snåsavatnet er det merket fem steder hvor det er bra å padle. Vi har også laget turbeskrivelse ut i fra disse stedene. Det er Føllingstua Camping og Kvam Motell & Camping i Steinkjer, Vegset Camping, Viosen og Grønøra i Snåsa.

Fiske

Snåsavatnet er regnet som et meget godt fiskevann for ørret og røye. Fiskekort selges hos både Føllingstua Camping og Kvam Motell & Camping. Du kan også leie båt her.

Turmuligheter

Det er flott å gå tur langs vannet og strendene, men det er også flotte turer i nærheten av Snåsavatnet. Noen forlag er: Bergåsen, Roaldsteinen i Snåsa og Isbolen i Kvam, Steinkjer. Det er laget en egen side med turforslag rundt Snåsavatnet.  Der er det enda flere turforslag.

Seteropplevelser

Snåsa’s setrer inviterer deg til minnerike opplevelser i Snåsa’s fjellverden!
I Snåsa er mellom 15-20 setrer åpen hver sommer.
På setrene får du mulighet til å komme i kontakt med forskjellige dyr, smake på god ekte og ureist mat, i tillegg til at du lærer mye kulturhistorie.  Mange opplever også en ro på setervollen og i fjellet som man ikke finner mange andre steder. Setrene er spredt over hele kommunen, i skogen og i fjellet.  Noen kan man kjør bil til, andre må man gå et stykke til og det passer for alle aldersgrupper.

Overnatting helt ved Snåsavatnet

Føllingstua camping ligger i vakre omgivelser ved sørenden av Snåsavatnet. Der er det fin badeplass. 9-hulls minigolfbane ved vannet.  Godt skiltet turstier i området. Muligheter for både fugletitting og fuglelytting.

Kvam Motell og Camping ligger også helt ved Snåsavatnet og har en fin og barnevennlig badestrand. Ideelt for kano og kajakkutfart, øyhopping, mange fine øyer å gå i land på. For trimmere og turgåere finnes idrettsanlegg like ved og merkede turstier.