Ta turen til Stiklestad Nasjonale Kultursenter og tilbring noen netter der. Du kan bli med dyktige formidlere på omvisning og oppleve utstillinger. La ungene leke slaget på Stiklestad, fore dyr og være med på fortellerstund. Tilbring en dag i Steinkjer hvor de kan leke med traktorer, i en gammel butikk hos Egge Museum og oppdage den flotte byen Steinkjer.

Kom til Stiklestad og skap familieminner sammen – her finner dere opplevelser for hele familien! På middelaldergården Stiklastadir kan barna leike slaget, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus. Du kan bli med dyktige formidlere på omvisning, oppleve utstillinger og nyte et godt måltid i Restaurant Skalden. Om sommeren er det et fast program hver dag, bortsett fra mandager, fra kl 11.00 – 16.00. Her er det lett å bruke en dag! Programmet kan du lese i linken nedenfor. Dere overnatter på Scandic Stiklestad, som er bygget som en integrert del av kulturhuset og har 57 store rom som kan være både enkle, doble og flersengs.

På Stiklestad er det et helårsåpent kulturhus med utstillinger ute og inne, restaurant/kafé og Scandic Stiklestad.  På området kan du vandre og besøke Stiklestad kirke fra 1180, amfiscene hvor spelet om Heilag Olav spilles, katolsk kapell og folkemuseum med 30 antikvariske bygninger fra 1600 -1800 tallet.

Overnatting på historisk grunn

Dere overnatter på Scandic Stiklestad som ligger i samme bygning som kulturhuset.

Korte avstander på Innherred

Etter å ha utforsket Stiklestad tar dere dagen etter turen til Egge museum i Steinkjer som er knapt 0,5 t fra Verdal. Vi anbefaler å kjøre til langs Leksdalsvatnet til Steinkjer – det er en vakker kjørerute.

Egge Museum

Her kan barna hilse på mange forskjellige dyr, se et komplett gårdsanlegg fra 1800-tallet, se gravhauger fra jernalder og vikingetid. I bygata har de egen forretning der de kan ta på seg et forkle og sette handelen i gang. I kafeen er det lekekrok under trappa, og nede i utstillingen TRAKTOR kan de blant annet kjøre rundt på flotte trøtraktorer. Museet har den største samlinga av landbruksutstyr nord for Dovre som ungene sikkert vil synes er spennende.

Traktorutstillingen til Egge Museum. Foto: Lena Johansen

Spor etter levd liv

I flere tusen år har mennesker levd sine liv på Egge. Tallrike gravhauger og steinsettinger fra ulike tidsepoker ruver i terrenget og forteller på sin måte historien om fedrene våre. Når du besøker Egge museum kan du gjennomlevende formidling bli tatt med tilbake til jernalderen, høvdingesetet på Egge, til husmannsplassen, til gamle Steinkjer by eller hvor i historien du måtte ønske deg.

Pris: fra NOK 3900,-

Inkl: to overnattinger hos Scandic Stiklestad med frokost. Inngang til Vikingsommer på Stiklestad, og sommer på Egge museum med daglige aktiviteter for inntil 2 voksne og 3 barn.

Vikingsommer på Stiklestad er hver dag fra 21. juni – 7. august.
Tirsdag – søndag 11.00 – 16.00. Mandager er kun utstillinger åpent.

Sommerprogrammet på Egge Museum er fra 19. juni – 7. august
Tirsdag – søndag kl. 11-15

For mer informasjon eller bestilling, kontakt oss på:
Tel: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com
Eller fyll ut skjema under og vi tar kontakt med deg.

Her kan du lese mer om Verdal og Steinkjer og hva du kan oppleve her