Grotte og gruvetur, fiske, tur i fjellet, kanopadling, god mat og overnatting på fjellgård, alt dette kan du oppleve på Mokk gård i Steinkjer. Dette er stedet for dere som er glad i friluftsliv og ekte trøndersk villmark.

Mokk Gård er en tradisjonsrik fjellgård i Ogndalen. Den ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet og grensen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og her kan du virkelig kjenne naturen og stillheten i det fri. Gården ligger 4 mil øst for Steinkjer og bare 2,5 timer fra Trondheim. På Mokk Gård møtes du av et trivelig og imøtekommende vertskap som til enhver tid ønsker å tilrettelegge slik at ditt opphold blir optimalt.

For ca 300 år siden var det gruvedrift ikke langt fra gården og nå kan dere følge den samme stien som gruvearbeiderne brukte. Det er ca 2 km opp til gruvene og derifra får dere en fantastisk utsikt over Ogndalen og Steinkjer. Dere kan velge å gå denne turen selv, eller ha med guide. Har dere med guide kan dere gå inn i gruvegangene hvor dere ser tydelige spor av alt arbeidet som ble utført med håndkraft, og dere ser fargespillet i det oksyderte kobberet.

Vertskapet tilbyr også guidet tur til kalksteinsgrottene i området. Dere får utdelt våtdrakt, regndress og hjelm med lys før kursen settes mot det underjordiske der dagslyset snart forsvinner. I jettegrytegrotta følger dere et bekkefar to hundre meter innover i bakken. Her kan dere oppleve bl.a. dryppstein, jettegryter og fantastiske farger og former. Vel ute går turen videre gjennom fosser og elvekulper, til neste grotte. Dere følger elva oppover, inn i ei hule, og etter å ha forsert passasjen hvor huletaket nesten går ned til elvevannet, kommer dere inn i en stor fjellhall. I stupmørket her buldrer en 17 meter høy foss ned i den underjordiske innsjøen. De tøffeste kaster seg ut i vannet i fossen. Høres ikke dette spennende ut?

Ønske dere å gjøre noe litt roligere kan dere dra på kanotur.  Dere kan padle i elva Ogna som ligger ikke langt fra Mokk. Den slynger seg rolig gjennom landskapet med mye svinger og utgravninger. Underveis er det det små øyer og på strekningen er det tilrettelagt flere bålplasser.

Mange som kommer til Ogndalen går inn til Norges geografiske midtpunkt. Det er arealtyngdepunktet i Norge. Stien inn til Norges geografiske midtpunkt er merket og svillelagt. Distansen tur /retur er på 20 km og tar ca 5 timer. Underveis kan dere beskue de vakre Skjækerfjella som ligger inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

I mange vann og elver i Steinkjer er det gratis fiske så hvis dere liker å fiske anbefaler vi dere å ta med fiskestang.

Pris: 2600,-

2 netter for 4 personer - overnatting i Kårhuset.

Selvhushold.
Sengetøy og håndklær: kr 200,- pr person + sluttvask kr 700,-

For mer informasjon og bestilling kontakt oss på:

Tel: 47 74 40 17 16
Email: post@visitinnherred.com

Eller fyll ut skjema nedenfor!

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE