Snåsa er et eldorado for de som liker å fiske. Velg mellom villmarksfiske i Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark, Norges 6. største innsjø Snåsavatnet eller Jørstadelva kjent for stor ørret.

Her har vi laget en oversikt over fiske i Snåsa på Innherred i Trøndelag, bare 1,5 timer nord for Trondheim.

Snåsa Fjellstyre
Med over 2 000 vann gir områdene i Snåsa et variert tilbud til sportsfiskeinteresserte. Med et enkelt fiskekort fra Snåsa Fjellstyre kan du fiske på all statsallmenning i Snåsa.  Med nærmere 1500 fiskevann og mange elver i statsallmenningen er det mye å velge mellom. I Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark kan du slå opp teltet å prøve fiskelykken i de små fjellvannene. Kanskje er det akkurat her du får din beste fiskeopplevelse?

Snåsa Fjellstyre også ut flere båter og hytter hvor du kan bo mens du fisker. De har laget en fiskeguide som gir deg gode tips til din tur i Snåsafjella. Fiskekort kjøpes hos inatur.no

Snåsavatnet
Snåsavatnet Norges sjette største innsjø og er regnet som et meget godt fiskevann for ørret og røye. Vannet er lett tilgengelig både fra land og med båt. I Snåsavatnet er fisken både bitevillig og man kan få skikkelig stor fisk. Største fisken som er tatt veide 12,7 kg. Går man ut på noen av oddene i Snåsavatnet kan man ha med seg fiskestanga å prøve fiskelykken. Mange velger å bruke båt og man kan bruke oter, stang eller trolling med flere stenger. Snakk med noen av overnattingsstedene for å få gode fisketips

Båtutsett er det det flere steder rundt vannet blant annet ved Sunnan i Steinkjer og Viosen i Snåsa. Fiskekort kan kjøpes hos flere av overnattingsstedene rundt vannet og på inatur.no.

Jørstadelva
Fisket i Jørstadelva foregår fra Kleivfossen til elvas utløp, en strekning på ca. 9 km og om våren og høsten går det storørret opp i elva. Den største fisken som er tatt i nyere tid er på 12,2 kg. Fiskekort kjøpes på inatur.no. Langs Jørstadelva er det anlagt bålplasser med wc, gapahuker og asfalterte fiskeramper.   

Snåsavatnet Fiskefestival
Første helgen i juli hvert år arrangeres Snåsavatnet Fiskefestival. Mange vil si at dette er årets fiskekonkurranse i Trøndelag. Her har du muligheten til å bli med på spennende fiske etter storørreten og det er premier til en verdi av over 100.00 kr i premiepotten. Det er også barnas fiskesommer på lørdag, watercross både fredag og lørdag og fest på lørdagskvelden.

Snåsa Fiskefestival

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE