Flott heldagstur som kan kombineres med en avstikker inn til Norges Midtpunkt, men som også kan/bør gås som en todagers tur med overnatting på utleiehytta Lågvassbu.


Vis Lågvassbu – Gaulstad i et større kart

Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser.

Steinkjer Kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har hytter du kan leie ved porten til  Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og Norges geografiske midtpunkt. Hyttene har god beliggenhet med tilgang på fiskevann og turområder like utenfor.

Steinkjer Kommuneskoger –  Ogndalsbruket KF har flere hytter i området. De lettest tilgjengelige av disse er Lågvassbu og Lustadstua.  Adkomst fra Steinkjer sentrum:
40 km til parkeringen ved Lustadvatnet
12 km i terrenget til Lågvassbu
Lustadstua ligger ikke langt fra parkeringsplassen ved Lustadvatnet

Gå til detaljert kart og utskriftsvennlig versjon her.

Parkering: Fra Steinkjer kjør 762 opp Ogndalen (skiltet fra sentrum) – og fram til parkering ved Lustadvatnet (ca 40 km).

Turbeskrivelse

Første delen av turen går langs «svillestien» som fører inn til Norges Midtpunkt, noe som gjør at de første 7 kilometrene går raskt unna. Etter omlag 7 – 8 km tar det av en rødmerket sti mot Lågvassbu (skiltet).

Avstikker:Dere er nå kun ca 1,5 km unna Norges Midtpunkt, så for de som vil ha med seg Midtpunktet kan det være en god ide å legge en kafferast her (3 km ekstra fram og tilbake).

Første delen av stien mot Lågvassbu går i myrterreng, før den gradvis svinger mot høyre og oppover. Spesielt den første delen kan være ganske bløt, men stien er godt merket (rødmerking). Fra svillestien til Lågvassbua er det 3 km. (Merk: Stien avviker litt fra kartet – siste delen av stien står ikke på kartet).

Lågvassbua er en høystandard hytte med både en utleiedel (6 sengeplasser) og en åpen del (som forøvrig også er velutstyrt). Fiske i Lågvatnet er gratis, og med hytta følger båt og garn/oterrett.

Utleiehytte Skjækra, Lågvassbua, Steinkjer Kommuneskoger

Veien fra Lågvassbua til Litj Gaulstad er omlag 8,5 km, der første 2,5 km går i lett stigning i fjellterreng. Deretter stuper stien ned i Damtjønndalen, og følger denne helt fram til parkeringen ved Litj Gaulstad. Terrenget i denne siste delen av turen er variert og gir en flott turopplevelse.

Fra Litj Gaulstad tilbake til parkeringa ved Lustadvatnet er det over 5 km, så for en del kan det være aktuelt å bestille skyss fra Mokk gård (se nedenfor). Tips: Om dere har med sykkel – sett denne igjen på Litj Gaulstad – da kan en person sykle og hente bilen på Lustadvatnet.

Bestilling av skyss: Bestilles på forhånd fra Mokk gård på telefon: 957 888 52/48 29 46 94 . Pris etter avtale. Mokk gård kan også tilby overnatting, bevertning, og guidede turer både for grupper og enkeltpersoner.

Husk å ta med kart og kompass evt. også GPS. 

Gruvefjellet, Mokk Gård

Mer informasjon: 
Visit Innherred
Tel.: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

Booking av hytter på www.inatur.no

Her kan du kjøpe kart:
Turkart Skjækra
Norges Midtpunkt

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE