Planlegg korte eller lange fjellturer på Innherred. Legg turen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark eller andre fjellområder på Innherred.

Fjellturer på Innherred

Fjellturer kan vare i alt fra 4 dager dypt inne i Blåfjella-Skjækerfjella til en time – det er ikke tida som bestemmer kvaliteten og opplevelsen! En kjapp topptur med fantastisk utsikt kan være like spennende som den lengste. Under finner du oversikt over 6 flotte fjellturer på Innherred.

Husk å pakke med kart og kompass, ekstra klær og godt med mat. Vær obs på reinsdyr og andre beitedyr fjellet og respekter båndtvangen.

Kart kjøpes i vår nettbutikk

Norges geografiske Midtpunkt

Norges geografiske midtpunkt

Norges geografiske midtpunkt

Gradering: Krevende – Lengde: 20 km tur/retur
Turen går på svillesti i variert trøndersk fjellterreng og man kan se de vakre
Skjækerfjella som ligger i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Turens varighet er ca 3 timer én vei. Turen er perfekt som utgangspunkt for flerdagerstur med flere utleiehytter like ved Midtpunktet. Geocachetrail langs stien inn til Midtpunktet.
Nærmeste overnattingssted: Lustadstu/Lågvassbu

Skjækerhatten

Skjækerhatten - Toppbilde Åsvatnet i Skjækra Skjækerhatten Foto Olgeir Haug

Skjækerhatten sett fra Åsvatnet i Snåsa – Foto: Olgeir Haug

Gradering: Krevende – Lengde: 36 km tur/retur
Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og den høyeste toppen i Skjækerfjella på 1139 moh. Et populært turmål sommer som vinter. Toppen ligger langt fra vei og er ikke umulig, men krevende å nå på en dagstur. Vi anbefaler en overnatting hver vei i Lågvassbu, og gratis fiske i Lågvatnet og Skjækervatnet.
Nærmeste overnattingssted: Lustadstu

Hårskallen og Skalltjønna

Hårskallen i Levanger

Hårskallen i Levanger

Gradering: enkel – Lengde: 5 km tur/retur
Enkel topptur med fantastisk utsikt i Levanger. Tørre fine områder med flere merka stier innover fjellet fra toppen av Hårskallen. Flott både sommer og vinter. Servering på Skallstuggu ved parkeringen på søndager. Muligheter for guiding og leie av sykkel samt overnatting for grupper.
Nærmeste overnattingssted: Skallstuggu

Fjellgårdene i Snåsa

Gaundalen er en av fire fjellgårder i Snåsa – Foto: Olgeir Haug

Gradering: Krevende
Å gå fjellgårdene er en fantastisk fjelltur over flere dager gjennom Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, med overnatting på fjellgårdene. Grøningen i Snåsa er et godt utgangspunkt for turen. Første etappe går da inn til Holden som drives som seter sommerstid.

Det er totalt 4 fjellgårder i Snåsafjella. En tur inn til fjellgårdene er en opplevelse i seg selv. Kart og kompass, god oppakning og fjellsko nødvendig.

LANGVASSHYTTA

Fjelltur på Innherred - Langvasshytta Snåsa

Langvasshytta (Utleiehytte) ligger ved elveutløpet på vestre side av det store Langvatnet, med store fjellområder rundt. I starten på stien passerer du Eggenseteren med aktiv seterdrift i perioder på sommeren. Stien gir kjempefin utsikt over Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark.

Strekningen fra start ved parkeringa og til Langvasseteren er ca 2,5 km. Etter at stien har bikket ned til Langvasseteren, går den videre ca. 1,5 – 2 km langs Langvasselva før du er fremme ved hytta. Landskapet langs Langvasselva er vakkert og variert, med blant annet flere kulper en kan fiske i langs stien.
Nærmeste overnattingssted: Ismenningen Lodge og Hytteutleie

Hermannssnasa

Hermannssnasa

Foto: Ingolf Zeiner Petersen

Gradering: Middels – Lengde: 20 km tur/retur
Hermannsnasa med sine 1035 moh er et populært turmål på Innherred både sommer og vinter. Fra toppen er det fantastisk utsikt helt til Sylan, Skjækerfjella og svenske Skäckerfjäll.

Stien er ikke merket, men stedvis tydelig i terrenget. Kart, kompass og ekstra klær helt nødvendig. Terrenget er bløtt, gode fjellsko helt nødvendig. Turen innebærer kryssing av elver.
Nærmeste overnattigssted: Scandic Stiklestad

Jønnemsklumpen

jønnemsklumpen

Jønnemsklumpen i Beistad

Gradering: Middels – Lengde: 10,5 km tur/retur
Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Under oppstiging til Jønnemsklumpen passerer man flere små tjern i myrlendt terreng. Siste del til topps er bratt og etter hvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland.
Nærmeste overnattingssted: Yttervik Gård

Overnatting og bestilling

Ønsker du mer informasjon om turene, kjøpe kart eller kanskje vil du ha tilbud på en skreddersydd tur med overnatting, guiding, kart og fiske? Ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg!