Planlegg korte eller lange fjellturer på Innherred. Legg turen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark eller andre fjellområder på Innherred.

Fjellturer på Innherred

Fjellturer kan vare i alt fra 4 dager dypt inne i Blåfjella-Skjækerfjella til en time – det er ikke tida som bestemmer kvaliteten og opplevelsen! En kjapp topptur med fantastisk utsikt kan være like spennende som den lengste. Under finner du oversikt over 6 flotte fjellturer på Innherred.

Husk å pakke med kart og kompass, ekstra klær og godt med mat. Vær obs på reinsdyr og andre beitedyr fjellet og respekter båndtvangen.

Norges geografiske midtpunkt

Gradering: Krevende – Lengde: 20 km tur/retur
Turen går på svillesti i variert trøndersk fjellterreng og man kan se de vakre Skjækerfjella som ligger i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Turens varighet er ca 3 timer én vei. Turen er perfekt som utgangspunkt for flerdagerstur med flere utleiehytter like ved Midtpunktet. Geocachetrail langs stien inn til Midtpunktet.
Turbeskrivelse på ut.no
Nærmeste overnattingssted: Skjækerhytta, Lågvassbu og Lustadstu

Turfoslag: Norges Geografiske Midtpunkt

Skjækerhatten

Gradering: Krevende – Lengde: 36 km tur/retur
Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og den høyeste toppen i Skjækerfjella på 1139 moh. Et populært turmål sommer som vinter. Toppen ligger langt fra vei og er ikke umulig, men krevende å nå på en dagstur. Vi anbefaler en overnatting hver vei i Skjækerosstu, Skjækerhytta eller Lågvassbu.  Det er gratis fiske i Lågvatnet og Skjækervatnet.
Turbeskrivelse på ut.no.

Hårskallen og Skalltjønna

Gradering: enkel – Lengde: 5 km tur/retur
Enkel topptur med fantastisk utsikt i Levanger. Tørre fine områder med flere merka stier innover fjellet fra toppen av Hårskallen. Flott både sommer og vinter.  Muligheter for guiding og leie av sykkel samt overnatting for grupper.
Turbeskrivelse på ut.no
Nærmeste overnattingssted: Skallstuggu

Turhelg - Topptur på Innherred - Hårskallen - Skalltjønna

Fjellgårdene i Snåsa

Gradering: Krevende
Å gå fjellgårdene er en fantastisk fjelltur over flere dager gjennom Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, med overnatting på fjellgårdene. Grøningen i Snåsa er et godt utgangspunkt for turen. Første etappe går da inn til Holden som drives som seter sommerstid.

Det er totalt 4 fjellgårder i Snåsafjella. En tur inn til fjellgårdene er en opplevelse i seg selv. Kart og kompass, god oppakning og fjellsko nødvendig.

Langvasshytta

Gradering: Middels – Lengde: 5 km tur/retur
Langvasshytta (Utleiehytte) ligger ved elveutløpet på vestre side av det store Langvatnet, med store fjellområder rundt. I starten på stien passerer du Eggenseteren med aktiv seterdrift i perioder på sommeren. Stien gir kjempefin utsikt over Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark.

Strekningen fra start ved parkeringa og til Langvasseteren er ca 2,5 km. Etter at stien har bikket ned til Langvasseteren, går den videre ca. 1,5 – 2 km langs Langvasselva før du er fremme ved hytta. Landskapet langs Langvasselva er vakkert og variert, med blant annet flere kulper en kan fiske i langs stien.
Turbeskrivelse på ut.no

På tur til Langvatnet

Hermannssnasa

Gradering: Middels – Lengde: 20 km tur/retur
Hermannsnasa med sine 1035 moh er et populært turmål på Innherred både sommer og vinter. Fra toppen er det fantastisk utsikt helt til Sylan, Skjækerfjella og svenske Skäckerfjäll.

Stien er ikke merket, men stedvis tydelig i terrenget. Kart, kompass og ekstra klær helt nødvendig. Terrenget er bløtt, gode fjellsko helt nødvendig. Turen innebærer kryssing av elver.
Turbeskrivelse ut.no
Nærmeste overnattigssted: Scandic Stiklestad

Hermannssnasa

Jønnemsklumpen

Gradering: Middels – Lengde: 10,5 km tur/retur
Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Under oppstiging til Jønnemsklumpen passerer man flere små tjern i myrlendt terreng. Siste del til topps er bratt og etter hvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland.
Turbeskrivelse ut.no
Nærmeste overnattingssted: Yttervik Gård

Overnatting og bestilling

Ønsker du mer informasjon om turene, kjøpe kart eller kanskje vil du ha tilbud på en skreddersydd tur med overnatting, guiding, kart og fiske? Ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg!

Du vil kanskje også like