Legger du turen til Inderøy i sommer kan du oppleve det beste Inderøy har å by på uten bil. Opplev kulturen, naturen, historien, maten og menneskene og la bena bære deg fra opplevelse til opplevelse.

Opplev Inderøy uten bil!

Med sykkel og føtter som fremkomstmiddel går turen på Inderøy langs gamle ferdselsårer fra fjord til fjord i vakkert kulturlandskap ispedd gravhauger og bautasteiner. Mellom vandring og sykling har dere rikelig med tid til galleribesøk, shopping og å nyte god mat.

Vi hjelper deg med planleggingen så du kan fokusere på å glede deg!

inderøy utøy høstfoto_lena_johnsen

Tidsbruk og etapper

Når du planlegger en tur som dette er det ingen grunn til å prøve og bruke så lite tid som mulig, vi anbefaler at dere bruker tiden godt og legger inn tid til gode opplevelser, god mat, hvilepuls og en god bok.

Dag 1 – Blå og Rød

Ta toget til Røra Stasjon og ta taxi eller sykle til Straumen og overnatt hos for eksempel kreative Saga. Etter en god natts søvn starter du dagen med en deilig frokost før du sykler til Gangstad Gårdsysteri for en skikkelig osteopplevelse og videre til den sjarmerende gårdsbutikken Gulburet. Etter besøkene på Gangstad, Gulburet og i Galleriet på tunet, retter du nesa mot Straumen igjen til fots langs Borgenfjorden på Kulturstien.

Vel fremme i Straumen anbefales en rusletur i sjarmerede Straumen og besøk på Nils Aas Kunstverksted, Galleri Mitsel, Jostu, Inderøy Landhandleri og Sommerutstillingen på Saga. På Rødbrygga kan dere spise middag i rustikke omgivelser et steinkast fra den sterke tidevannstrømmen.

Dag 2 – Oransje

Etter nok en deilig natt og god frokost legger dere ut på turen langs den gamle ferdselsåra fra Straumen til Vangshylla til fots (totalt 16 kilometer). Ved stiens slutt venter syklene på dere slik at dere kan sykle dit dere ønsker å overnatte.

Dag 3 – Grønn

Etter en god natts søvn kan vi på det varmeste anbefale at dere sykler over den majestetiske Skarnsundbrua til Mosvik. Her finner du Jækta Fjordstue og Mosvik Brygge. Velg mellom «straka vegen» langs fylkesveg 755 elller legg turen via Petter Nordthugs barndomsbygd Framverran. Her er det vel verdt å stoppe innom gårdsbutikken Selsethloftet for en forfriskning. I Mosvik sentrum venter matopplevelser i vannkanten.

Etter flere dager på farten anbefaler vi deg å legge turen til Mosvik via Petter Northugs hjembygd

Sov godt på Inderøy!

Når du skal oppleve Inderøy er en god natts søvn en selvfølge. Sovne til bølgeskvulp og våkne til fjordutsikt. Vi hjelper deg med bestillingen din om du ønsker det.

Sykkelutleie og bagasjetransport

Innherred turistkontor leier ut sykler, velg mellom vanlig- eller el-sykkel. Vi frakter sykler til ønsket sted og bagasje mellom overnattingsstedene på ruten din.

Merk at transport av sykler og bagasje kommer i tillegg til leie av sykler.

Vi hjelper deg med planleggingen!

Å planlegge tur på et ukjent sted er ikke lett, derfor hjelper vi deg slik at du får en så god opplevelse som mulig. Sammen finner vi ut av hva som passer nettopp deg og ditt reisefølge best og lager en totalpakke inkludert alt med kun én sluttfaktura, vi er medlem i reisegarantifondet.

Kart og rutebeskrivelse

Når du bestiller tur gjennom oss får du kart og rutebeskrivelse slik at du trygt kan navigere deg frem langs ruten.

Vi ordner alt det praktiske med booking, transport av sykler, bagasje og matvarer slik at du kan fokusere på å nyte turen til det fulle.