Legger du turen til Inderøy i sommer kan du oppleve det beste Inderøy har å by på uten bil. Opplev kulturen, naturen, historien, maten og menneskene og la bena bære deg fra opplevelse til opplevelse.

Opplev Inderøy uten bil!

Med sykkel og føtter som fremkomstmiddel går turen på Inderøy langs gamle ferdselsårer fra fjord til fjord i vakkert kulturlandskap ispedd gravhauger og bautasteiner. Mellom vandring og sykling har dere rikelig med tid til galleribesøk, shopping og å nyte god mat.

Vi hjelper deg med planleggingen så du kan fokusere på å glede deg!

inderøy utøy høstfoto_lena_johnsen

Tidsbruk og etapper

Når du planlegger en tur som dette er det ingen grunn til å prøve og bruke så lite tid som mulig, vi anbefaler at dere bruker tiden godt og legger inn tid til gode opplevelser, god mat, hvilepuls og en god bok.

Dag 1 – Rød

Overnatt på historiske Strømnes eller kreative Saga og start dagen med en deilig frokost før dere sykler til den sjarmerende gårdsbutikken Gulburet. Etter besøk på Gulburet og i Galleri Landling retter dere nesa mot Straumen igjen til fots langs Borgenfjorden på Kulturstien.

Vel fremme i Straumen anbefales en rusletur i sjarmerede Straumen og besøk på Nils Aas Kunstverksted, Galleri Mitsel, Jostu, Inderøy Landhandleri og Sommerutstillingen på Saga. På Rødbrygga kan dere spise middag i rustikke omgivelser et steinkast fra den sterke tidevannstrømmen.

Dag 2 – Oransje

Etter nok en deilig natt og god frokost legger dere ut på turen langs den gamle ferdselsåra fra Straumen til Vangshylla til fots (totalt 16 kilometer). Ved stiens slutt venter syklene på dere slik at dere kan sykle opp på Vang for overnatting.

Vi frakter bagasjen deres og matvarer til Vang Overnatting.

Dag 3 – Grønn

Etter en rolig natt på i huset på Vang Overnatting sykler dere mot Mosvik Brygge over den majestetiske Skarnsundbrua. Velg mellom «straka vegen» elller legg turen via Petter Nordthugs barndomsbygd Framverran. I Mosvik venter matopplevelser i vannkanten hos Ann Kristin som kan friste med fiskeburger og Gammel-Gunhilds fiskesuppe for å nevne noe.

Etter flere dager på farten gjenstår bare sjarmøretappen fra Mosvik tilbake til Straumen hvor dere kan velge om dere ønsker en natt til i rolige omgivelser eller starte på hjemturen