Legger du turen til Inderøy i sommer kan du oppleve det beste Inderøy har å by på uten bil. Opplev kulturen, naturen, historien, maten og menneskene og la bena bære deg fra opplevelse til opplevelse.

Opplev Inderøy uten bil!

Med sykkel og føtter som fremkomstmiddel går turen på Inderøy langs gamle ferdselsårer fra fjord til fjord i vakkert kulturlandskap ispedd gravhauger og bautasteiner. Mellom vandring og sykling har dere rikelig med tid til galleribesøk, shopping og å nyte god mat.

Vi hjelper deg med planleggingen så du kan fokusere på å glede deg!

inderøy utøy høstfoto_lena_johnsen

Tidsbruk og etapper

Når du planlegger en tur som dette er det ingen grunn til å prøve og bruke så lite tid som mulig, vi anbefaler at dere bruker tiden godt og legger inn tid til gode opplevelser, god mat, hvilepuls og en god bok.

Dag 1 – Rød

Overnatt hos kreative Saga og start dagen med en deilig frokost før dere sykler til den sjarmerende gårdsbutikken Gulburet. Etter besøk på Gulburet og i Galleri Landlig retter dere nesa mot Straumen igjen til fots langs Borgenfjorden på Kulturstien.

Vel fremme i Straumen anbefales en rusletur i sjarmerede Straumen og besøk på Nils Aas Kunstverksted, Galleri Mitsel, Jostu, Inderøy Landhandleri og Sommerutstillingen på Saga. På Rødbrygga kan dere spise middag i rustikke omgivelser et steinkast fra den sterke tidevannstrømmen.

Dag 2 – Oransje

Etter nok en deilig natt og god frokost legger dere ut på turen langs den gamle ferdselsåra fra Straumen til Vangshylla til fots (totalt 16 kilometer). Ved stiens slutt venter syklene på dere slik at dere kan sykle dit dere ønsker å overnatte.

Dag 3 – Grønn

Etter en god natts søvn i rolige omgivelser, sykler dere mot Mosvik hvor du finner Jækta Fjordstue og Mosvik Brygge over den majestetiske Skarnsundbrua. Velg mellom «straka vegen» elller legg turen via Petter Nordthugs barndomsbygd Framverran. Her er det vel verdt å stoppe innom gårdsbutikken Selsethloftet for en forfriskning. I Mosvik venter matopplevelser i vannkanten.

Etter flere dager på farten anbefaler vi deg å legge turen til Mosvik via Petter Northugs hjembygd

Sov godt på Inderøy!

Når du skal oppleve Inderøy er en god natts søvn en selvfølge. Sovne til bølgeskvulp og våkne til fjordutsikt. Vi hjelper deg med bestillingen din om du ønsker det.

Sykkeluteie og bagasjetransport

Innherred turistkontor leier ut sykler, velg mellom vanlig- eller el-sykkel. Vi frakter sykler til ønsket sted og bagasje mellom overnattingsstedene på ruten din. Ved overnatting på Vang, trenger dere matvarer til frokost og middag, disse kjøper dere inn selv, men vi frakter dem til overnattingsstedet og setter dem i kjøleskapet om ønskelig.

Merk at transport av sykler og bagasje kommer i tillegg til leie av sykler.

Vi hjelper deg med planleggingen!

Å planlegge tur på et ukjent sted er ikke lett, derfor hjelper vi deg slik at du får en så god opplevelse som mulig. Sammen finner vi ut av hva som passer nettopp deg og ditt reisefølge best og lager en totalpakke inkludert alt med kun én sluttfaktura, vi er medlem i reisegarantifondet.

Kart og rutebeskrivelse

Når du bestiller tur gjennom oss får du kart og rutebeskrivelse slik at du trygt kan navigere deg frem langs ruten.

Vi ordner alt det praktiske med booking, transport av sykler, bagasje og matvarer slik at du kan fokusere på å nyte turen til det fulle.