Innherred ligger vakkert til med rikt kulturlandskap langs Tronheimsfjorden, Norges tredje stør fjord. Vi har også Snåsavatnet, Norges 6. største innsjø, samt elver og mange innsjøer. Forholdene er altså gode for trivelige vannaktiviteter på Innherred. Hva med en kanotur i Ogna, i Jens Kvernmo’s rike?

Kanopplevelser

Snåsavatnet kan du padle blant holmer og skjær, i småelver og åpent vann med landgang på ei idyllisk sandstrand og mere til.
Eller hva med en kanotur på Ogna – i Jens Kvernmo’s rike. Kanoturen fra Hyllbrua til Støa i Ogndal ble av Nationen kåret til en av de 5 beste kanoturene i landet i 2020, og OGna er en rolig elv som br på flott natur og passer for familie og venner på tur.

Les om dette og andre tilps kanoopplevelser og utleie i artiklene under.

Fjordturer – Sightseeing i Trondheimsfjorden

Har du lyst på en vakker sjø opplevelse rundt Inderøy, en av Norges perler? Det kan du få oppleve med Fjordturer – de tilbyr alt fra enkle turer til selskap om bord i båten. Du kan leie båten for dagen eller på timebasis.
I sommersesongen setter Fjordturer også opp åpne turer som du kan melde deg på – som f. eks bike and boat. Følg med på facebooksiden deres for informasjon om de åpne turene.

Nils Aas på Fjorden

I samarbeid med Nils Aas Kunstverksted kan du også bli med Fjordturer på en guidet skulpturvandring of fjordtur. Nils Aas på fjorden gir innblikk i livet på Straumen de årene Nils Aas vokste opp her, miljøet, og kanskje de viktigste elementene som fra starten av var med og forme et kunstnerskap som ble av betydning for hele nasjonen.

Gjestehavner

Innherred ligger vakkert til med rikt kulturlandskap langs Tronheimsfjorden, som strekker seg helt opp til Steinkjer i Nord-Trøndelag. Med sine 126 km, fra Agdenes til Steinkjer er Trondheimsfjorden Norges tredje lengste fjord. Helt innerst i fjorden ligger Innherred, med Inderøy, og byene Levanger, Verdal og Steinkjer. Her har vi laget en oversikt over gjestehavner på Levanger, Verdal, Inderøy og Steinkjer.

Badestrender

Med sin lange kyst og mange bukter og viker har Innherred flere nydelige badeplasser. Her finner du informasjon om noen av de.

SDS Hansteen

DESVERRE AVLYST I 2020 PGA CORONASITUASJONEN

Bli med på en eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden når Verdens eldste seildampskip som fortsatt er i bruk. Hvert år seiler Hansteen fra Trondheim og går innom bl.a Levanger, Inderøy og Steinkjer før den returnerer til Trondheim. Du kan være med på hele seilasen, dagsturer og enkelt etapper.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE